Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΜΕ ...ΚΑΜΜΕΝΑ ΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ... ΔΕ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΛΑΒΑΡΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Έλαβα σήμερα δια του συστήματος κομματικής προπαγάνδας «Καμμένος – Ανεξάρτητος Έλληνας», ένα καλοφτιαγμένο εικονοβίντεο, του οποίου κατέγραψα ολόκληρο το παρακάτω κείμενο: 

«Φιλικά Αλέξανδρος. Σήμερα 25η Μαρτίου 2012. Βοηθήστε με να ανοίξουμε ένα παράθυρο στο χρόνο. Χώμα Ελληνικό κι’ ας άλλααξε κάποτε χέρια στους χρόνους, στους αιώνες που πέρασαν. 

Τούτο το χώμα, τούτη η θάλασσα, τούτος ο ουρανός, μια αδιάσπαστη οντότητα: η Ελλάδα διά μέσου των αιώνων. Κι’ όμως. Δεν μπορώ εύκολα να πω: αυτό το χώμα είναι δικό μας και να περηφανευτώ.Διστάζω. 

Δεν μπορώ εύκολα να πω: αυτή είναι η ιστορία μας, οι ένδοξοι πρόγονοι, οι δάφνες τους. Θυσίες που πέρασαν ή που ακόμα εμπνέουν;;; Δεν μπορώ εύκολα να πω: ξυπνήσαμε, αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμεστε. Κανείς δεν μπορεί να το πει αβασάνιστα, εύκολα ή επιπόλαια…


ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: «Εις τον καιρό του προσκυνήμματος εφοβήθηκα μόνο δια την πατρίδα μου, όχι άλλην φορά, ούτε εις τας αρχάς, ούτε εις τον καιρό του Δράμαλη, ούτε ποτέ, μόνο εις το προσκύνημα εφοβήθηκα. Ο Κιουταχής είχε πάρει προσκυνοχάρτια, επάσχιζε να πάρει κι ο Ιμπραϊμης δια να τα στείλει εις την Κωνσταντινούπολιν, και όταν ο μινίστρος της Αγγλίας ή άλλης δυνάμεως εμεσίτευαν εις τον Σουλτάνον δια την Ελλάδα, να τους αποκριθεί: ποια Ελλάδα;;; Η Ελλάς είναι προσκυνημένη και να τα προσκυνοχάρτια τους. Εκτός από μερικοί κακοί άνθρωποι, ιδού οι άλλοι επροσκύνησαν.» Να γιατί δεν μπορώ εύκολα να πω: αυτό το χώμα είναι δικό μας. Θα μου πούνε: ποιό χώμα;;; Αυτό που παζαρεύουν στις αγορές;;; Να γιατί δεν μπορώ εύκολα να πω: αυτή είναι η ιστορία μας. Θα μου πούνε: εσύ και η χώρα σου σήμερα ζήτε με δανεικά. Σε ποιον να πω: ξυπνήσαμε, αντιστεκόμαστε;;; Θα μου πουνε;;; η χώρα σου είναι προσκυνημένη. Δεν το βλέπεις;;; Είναι;;; Έλα να ψάξουμε…. Όχι τον υπάλληλο που φεύγει πριν σχολάσει. Όχι τον γιατρό που περιμένει το φακελάκι. Όχι το κομματικό στέλεχος του ελάχιστου κόπου και της πολλής «εξουσίας». Ψάξε κάποιον άλλον. Όχι τον πολιτικό που δεν ξέρει να χτίζει… ίσως φταίει το μαλακό μαξιλάρι των ψήφων του… ίσως δεν ένιωσε ποτέ τη πατρίδα μου πατρίδα του… Όχι τον «δάσκαλο» ούτε τον «μαθητή» του ελάχιστου κόπου… Ψάξε κάποιον άλλον. Απελπίστηκες; Κι’ εγώ. Και νιώθω θυμό μέσα μου. Στέκομαι απέναντί τους. Δεν θέλω να μοιραστώ το βόλεμά τους. Δεν θέλω να μοιραστώ την ψεύτικη αξία τους. Δεν θέλω να μοιραστώ την ανευθυνότητά τους. Τη συνειδητή ανικανότητά τους. Δεν υπογράφω το προσκυνοχάρτι τους. 

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: «Εις τον καιρό του προσκυνήματος εφοβήθηκα μόνο για την πατρίδα μου, όχι άλλη φορά.» Κι’ εγώ φοβάμαι. Όλοι αυτοί, σημαίνουν για μένα: Έλα πίσω στο παράθυρο του χρόνου, να φωνάξουμε την ερώτηση: ΠΩΣ δεν προσκυνάς; ΠΩΣ δεν συμβιβάζεσαι; Τους άκουσες (τους ήρωες) τι είπαν; Σε μένα είπαν πως δεν γεννήθηκαν ήρωες. Δυνατότερη από κάθε άλλη φωνή μέσα τους, η ικεσία της πατρίδας τους για ελευθερία. Κι’ είπααν πως για να κεντηθεί το λάβαρο της απελευθέρωσης, θα έπρεπε να προσφέρει ο καθένας ένα κομμάτι ύφασμα, δικό του. Καινούργιο ή παλιό, δεν είχε σημασία. Ένα κομματάκι (ο καθένας) για να κεντηθεί το λάβαρο της ελλευθερίας. Κι’ έδωσαν: Άλλος ότι υλικό, άλλος τη ζωή του ολόκληρη. Κι’ απ’ όλα αυτά τα ανόμοια κομμάτια, το λάβαρο κεντήθηκε. Ξέρεις γιατί; Γιατί (μία ήταν) η κλωστή που συγκράτησε όλα τα κομμάτια. Αυτή που λέγεται ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ. Και το λάβαρο ανέμισε. Και κάπου εκεί στο μακρινό παρελθόν, ανεμίζει ακόμη, για να μην ξεχνώ πως: καν΄΄ενας δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν λαό να σκύψει το κεφάλι. 

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: «Εις εσάς μένει να ασάσετε και να στολίσετε τον τόπον, όπου εμείς ελευθερώσαμε. Και για να γίνει τούτο πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια και την φρόνιμον ελευθερίαν.» Είναι σαν να μου λέει: Κάνε την αντίστασή σου τραγούδι. Κάνε την επανάστασή σου δουλειά, γνώση, υπευθυνότητα, συλλογικότητα. Κάνε την αντίδρασή σου αξιοπρέπεια. Αν μπορούσα να προσφέρω το δικό μου μικρό κομμάτι στην υπόθεση που λέγεται Ελλάδα και να είναι το κομματάκι αυτό καμωμένο κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κι’ αν αυτό έκανες κι’ εσύ, κι’ όλοι οι φίλοι σου και οι φίλοι των φίλων μας, τότε θα άρχιζε να υφαίνεταιένα προστατευτικό δίχτυ γύρω από την υπόθεση Ελλάδα, σαν να λέμε ένα δίκτυο φίλων της Ελλάδας. Για σκέψου….
 Και τότε θα άρχιζε να αχνοφέγγει στον ορίζοντα η ελπίδα. Γιατί; Πολύ απλά: τότε θα είχαμε όλοι εμείς την δύναμη να κάνουμε πέρα, όλους τους συνεχιστές του βολέματος και της ανικανότητας. Δεν μπορείς ποτέ να τους συγχωρήσεις. Όλους εκείνους που για προσωπικό τους όφελος σκύβουν με χαμόγελο το κεφάλι. «Η τήρηση του Συντάγματος εππαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων» (άρθρο 120). Λοιπόν τι λες;;; «Καλή Λευτεριά» Φιλικά, Αλέξανδρος.» 

======================= 

Φίλα περίεργος και πάντα καχύποπτος, πήγα στη σελίδα YOUTUBE του χρήστη dyt888 και έγραψα τα παραακάτω σχόλια: 

1.— ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ YOUTUBE του χρήστη dyt888: Για το «Φιλικά Αλέξανδρος», λέω πως είναι ένα πολύ καλό κείμενο, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερο, αν αντί να επικεντρώνεται στους μικροκοπρίτες, βαρούσε στο κεφάλι τους συγκεκριμένους φορείς εξουσίας. Τέλος, αν ήμουν «Αλέξανδρος» δεν θα επέτρεπα σε κανέναν κερατά εν ενεργεία κοινοβολευτικό δικτάτορα (συμπεριλαμβανομένου και του Καμμένου) να καπηλευτεί το κείμενο. Φιλικά, Νικόλαος.– 

===========================
2.— ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ YOUTUBE: Το εικονοβίντεο, θεωρητικά προορίζεται για το Λύκειο Βύρωνα, για τις 23 ή 24-3-2012, αλλά προλαβαίνει και αανεβαίνει εδώ, 13 μέρες νωρίτερα. Δηλαδή πότε φτιάχτηκε? Έχει σημασία. Ο «Αλέξανδρος» αποδεικνύεται ικανότατος. Γιατί δεν το ανεβάσει στο youtube με δική του «ταυτότητα» -κανάλι, αλλά είχε τη πρόνοια να το ανεβάσει από κανάλι τρίτου (dut888)? Έχει σημασία. Ο «Αλέξανδρος», θα εμφάνιζε το βίντεό στο Λύκειο προφανώς επωνύμως. Υπάρχουν λόγοι που στο διαδίκτυο το εικονοβίντεο ανέβηκε ανώνυμα?…

 =========================== 

3.— Τα λέω, γιατί ήδη γίνεται πολιτική εκμετάλλευση του εικονοβίντεο. Με αυτό συμφωνεί ο «Αλέξανδρος» ???

 =========================== 

Έλαβα τη παρακάτω απάντηση: LenaRomp has replied to your comment on » 1821 – 2012 φιλικά, Αλέξανδρος » ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΕΦΗΒΟ: Το βίντεο είναι δημόσιο. Απευθύνεται σε όσους νοιώθουν Έλληνες. Γιατί λες ότι γίνεται ήδη πολιτική εκμετάλλευση; Ευχαριστώ. 

=========================== 

Στην οποία ανταπάντησα τα εξής: 
avragioz: Ο βουλευτής Πάνος Καμμένος είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος. Δεν εμφανίστηκε το τελευταίο τρίμηνο με παρθενογένηση. Ήταν μέλος της αμαρτωλής κυβέρνηση Καραμανλή και μέχρι πρόσφατα στήριζε Σαμαρά. 
Το βασικό-κεντρικό μήνυμα της δουλειάς «Αλέξανδρος» είναι, ότι ο καθένας μας, πρέπει και μπορεί να βάλει ένα κομματάκι πανί και με την ίδια κλωστή να πλέξουμε ξανά το λάβαρο της λευτεριάς. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. 

Όμως ο Καμμένος, αντί να βάλει το δικό του πανάκι για το λάβαρο, αρπάζει διάφορα πανάκια από εδώ κι’ από εκεί & περιστασιακά τα εμφανίζει σαν «κομμάτια πανί» της νεο-παλαιοκομματικής κίνησής του, που όπως βλέπω, είναι με γνωστά φθαρμένα υλικά. Έτσι, από το πρωί ο Καμμένος παίζει με το κομμάτι πανί για λάβαρο «Αλέξανδρος». 
Οι «δημοκρατικές διαδικασίες» Καμμένου είναι όλες προαποφασισμένα …καμένες. Άλλο πράγμα η προετοιμασία νεολαίων για ανατροπή της σαπίλας & άλλο τα προεκλογικά Καμμένου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου