Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΦΟΥΛ ΤΟΥ ΦΙΑΣΚΟΥ ΜΕ ...ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ... ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!

Καινούργιο ανακάτεμα της τράπουλας στο ΠΑΣΟΚ, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Αργύρη να αναλαμβάνει οργανωτικός γραμματέας του κόμματος και τον εξ απορρήτων του Ευάγγελου Βενιζέλου, Στέλιο Αγγελούδη, να ορίζεται διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού, ενώ διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του Κινήματος αναλαμβάνει η Χριστίνα Μανωλοπούλου.

Νέος γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ο Νίκος Σαλαγιάννης, ενώ όπως σημείωσε η νέα εκπρόσωπος Φώφη Γεννηματά, ο μέχρι τώρα γενικός διευθυντής Ροβέρτος Σπυρόπουλος, θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία και θα συνεργαστεί με τον κ. Σαλαγιάννη κυρίως σε οικονομικά ζητήματα του κόμματος.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων στην οποία συμμετέχουν οι κ.κ. Β. Έξαρχος, Β. Αργύρης, Β. Γερανίδης, Κ. Ασκούνης, Γ. Σγουρός Γ. Γαζή και Μ. Αναγνωστοπούλου, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα...



Την Παρασκευή 6 Απριλίου προγραμματίζεται σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και νέα σύγκλησή του μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να επικυρωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει για ανανέωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος κατά 60%.

Κατά την τετράωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το κεντρικό δίλημμα συνίσταται στο πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος και όχι στο σχήμα διακυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, κατά τη σύσκεψη με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν απρόσκοπτα το έργο και η λειτουργία της κυβέρνησης μέχρι τη διάλυση της Βουλής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, ο κ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι από τώρα μέχρι και τις εκλογές δεν πρέπει να χαλαρώσει η λειτουργία του κράτους και αναφέρθηκε ειδικότερα στην είσπραξη των εσόδων του προϋπολογισμού.

Αναφέρθηκε επίσης στη λειτουργία των μελών του κινήματος που μετέχουν στην κυβέρνηση, από τα οποία ζήτησε τις προτάσεις τους που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Τον συντονισμό της συγκεκριμένης διαδικασίας αναλαμβάνουν ο Ηλίας Πλασκοβίτης, Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών και η Λίνα Μενδώνη, Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι πρέπει να αναδειχτεί η αντιφατική θέση της ΝΔ, η οποία έχει συμφωνήσει σε όλα τα θέματα στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ εμφανίζεται ότι διαφωνεί σε ορισμένα ζητήματα, όπως στο τέλος ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, στο οποίο έχει συμφωνήσει.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι μη συμμετέχοντες στις εκλογές, για διαφόρους λόγους, νυν βουλευτές του Κινήματος, πρέπει να στρατευτούν στον κεντρικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν περιλαμβάνονται οι διαγραφέντες βουλευτές, θέμα για το οποίο ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να μη γίνεται συζήτηση μέχρι να αποφανθούν σχετικά τα κομματικά όργανα.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Γεννηματά διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκε ο χρόνος των εκλογών, ενώ παρατήρησε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αλλαγή της στάσης του εκλογικού σώματος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και ότι ο στόχος για τη νίκη και την πρωτιά στις εκλογές είναι εφικτός.

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ συζητά για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, όπως ανέφερε, κάτι που ανήκει στην αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού, όπως της επισημάνθηκε, η κ. Γεννηματά είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι ο συντονισμός της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του Λ. Παπαδήμου, την οποία σέβεται. Δεν προβάλουμε εμπόδια, όπως η ΝΔ ζήτησε απόσυρση νομοσχεδίων, πρόσθεσε.

Όσο για το αν το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ είναι «Αυτοδύναμη Ελλάδα», η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε ότι αυτό σηματοδοτεί τον κεντρικό στόχο και ότι τα συνθήματα θα καθοριστούν στην πορεία. Ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ήδη εκλογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου