Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

WSJ: Εκλογές, παρελάσεις και «χάος» στην Ελλάδα... 

Σημάδια οικονομικής κατάρρευσης και επαπειλούμενου χάους βλέπει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε άρθρο της για την Ελλάδα. 

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρεται στις εικόνες που συνθέτουν το σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας, με τους άστεγους που βρίσκουν κατάλυμα έξω από κλειστά καταστήματα.
«Τα κτήρια μαρτυρούν τις βίαιες συγκρούσεις που έχουν προηγηθεί, πωλητήρια καλύπτουν τις κατεστραμμένες όψεις κτηρίων σε άλλοτε ακμάζουσες περιοχές», τονίζει η εφημερίδα.
Όσον αφορά στις επικείμενες εκλογές, οι αρθρογράφοι υποστηρίζουν ότι «οι εκλογές προβάλλουν ως μια λαϊκή εξέγερση εναντίον του πολιτικού κατεστημένου το οποίο έχει υποστηρίξει τις πολιτικές λιτότητας ως το τίμημα της οικονομικής στήριξης από την Ευρώπη και το ΔΝΤ»...


Επίσης, αναφέρουν ότι τα κόμματα που κυριαρχούσαν μέχρι και τις τελευταίες εκλογές του 2009 φαίνεται να χάνουν τη μισή εκλογική τους δύναμη και ο κόσμος στρέφεται όλο και πιο μαζικά στα πολιτικά άκρα της δεξιάς και της αριστεράς.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι παρά την αντίδραση του κόσμου στη λιτότητα «πολλοί λίγοι βλέπουν διέξοδο εκτός του ευρώ» όμως την ίδια στιγμή «περισσότεροι από το 60% θεωρούν ότι η χώρα οδεύει προς χρεοκοπία παρά το δεύτερο πακέτο διάσωσης».

Τέλος, η Wall Street Journal κάνει λόγο και για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν «σε μια κλειδαμπαρωμένη πόλη από χιλιάδες αστυνομικούς ώστε να αποτραπούν επεισόδια από διαδηλωτές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου