Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΠΕΙΡΙΑ" ΤΗΣ 12ης ΦΛΕΒΑΡΗ

Άτομα ηλικίας μέχρι 25 ετών, γνώστες των οικονομικών θεμάτων αλλά άπειροι είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, οι συντάκτες του «Κοινωνικού ανακοινωθέντος» και τα μέλη της οργάνωσης «12 Φλεβάρη».

Τα στοιχεία που έδωσαν μέσω της προκήρυξης στη δημοσιότητα για το επιχειρησιακό μέρος του χτυπήματος, με βόμβα στον σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, είναι αληθινά. Ωστόσο, εκείνο που ανησυχεί τους αστυνομικούς είναι η λανθασμένη τους εκτίμηση σε ό,τι έχει να κάνει με τις ζημιές που θα προκαλούσε η έκρηξη της βόμβας.

«Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν ότι επέλεξαν τον σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, το Σάββατο της Αποκριάς, δήθεν για να μην υπάρξουν θύματα. Η εκτίμηση αυτή που έκαναν είναι 100% λανθασμένη, γεγονός που δείχνει την απειρία των μελών και τους πειραματισμούς που κάνει η συγκεκριμένη οργάνωση», λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει: «Αν και το κείμενο είναι αρκετά μετριοπαθές, η βόμβα στον συρμό του μετρό και η μη στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων ή κτιρίων μάς προβληματίζει έντονα. Οπως έπραξαν και έγραψαν, τους αρέσει να εντυπωσιάζουν και να προκαλούν. Και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει, διότι τους καθιστά επικίνδυνους»...

Με αυτά τα δεδομένα, η Αστυνομία προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την επόμενη κίνηση της οργάνωσης. Οι εκτιμήσεις λένε πως τα μέλη της δεν έχουν σημαντικές επιχειρησιακές γνώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν προγραμματίζουν κάτι εντυπωσιακό. Ένα δεύτερο σημείο που κάνει τους αστυνομικούς να ψάχνουν είναι το όνομα που επέλεξαν. Διάλεξαν μια ημερομηνία που συμβολίζει τα επεισόδια που έγιναν στο Σύνταγμα, ενώ ετοίμαζαν το χτύπημα στον συρμό του μετρό πολλές ημέρες νωρίτερα.

Συνεπώς είτε υπήρχαν ως οργάνωση αλλά δεν είχαν επιλέξει όνομα και έψαχναν να βρουν κάτι εντυπωσιακό, είτε είναι μέλη παλιάς οργάνωσης που ανασυστάθηκε με νέο όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου