Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΟΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ ΚΥΡΑ ΤΗΣ BILDERBERG

Μόνο που αυτό αργησε να το καταλάβει η κ. Διαμαντοπούλου, και τώρα - όπως πάντα - της φταίει ...το ΚΚΕ.

Και το καλύτερο??? Της φταίει και η κυβέρνηση... Πέρασε ξαφνικά στην αντιπολίτευση η Διαμαντοπούλου... Εδώ δηλαδή έχουμε τρελαθεί εντελώς.... Οι άνθρωποι δεν παίζονται!!!

Η αμηχανία που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση από την προκήρυξη της απεργίας στα καράβια για αύριο Μεγάλη Τρίτη και μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη συνεχίζεται και, πλέον, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να αποσείσουν από επάνω τους το μερίδιο των ευθυνών που τους αναλογεί για την ταλαιπωρία κοινού και νησιωτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η καθ’ ύλιν αρμόδια υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου δηλώνει πλέον έτοιμη να εφαρμόσει οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης, σαν η ίδια να μην είναι μέλος της, ενώ την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη διαρρέουν – χωρίς πάντως να προχωρούν σε επώνυμες δηλώσεις – ότι οι ίδιοι θέλουν την επιστράτευση αλλά “δεν την θέλει η Άννα…”

Η κ. Διαμαντοπούλου, με δήλωσή της, ξεκαθαρίζει ότι με δεδομένη την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει τελικώς στην 48ωρη απεργία δεν υπάρχουν πλέον συμφωνηθέντα ενώ κάνει  λόγο για  «προειλημμένη, προαποφασισμένη κίνηση που υπαγορεύτηκε, κυρίως, από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ». Τέλος δήλωσε «έτοιμη,  όσον με αφορά, να εφαρμόσω την όποια απόφαση της Κυβέρνησης  ακόμα και την ύστατη στιγμή».
Ειδικότερα η υπουργός τόνισε:

«Τα γεγονότα και οι συμπεριφορές που προηγήθηκαν οδηγούν και ερμηνεύουν την απόφαση της ΠΝΟ να επιμείνει στην προαναγγελθείσα απεργία της. Και αυτό γιατί ,όπως φάνηκε εδώ και μία εβδομάδα, επρόκειτο για μία προειλημμένη, προαποφασισμένη κίνηση που υπαγορεύτηκε, κυρίως, από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ.

Οι απεργίες της ΠΝΟ έχουν μία ιδιαιτερότητα, καθώς η ζημιά στο δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο προκαλείται άμα τη ανακοινώσει και όχι τόσο κατά τη διάρκειά της. Η ανακοίνωση και μόνο επιφέρει ακυρώσεις και αλλαγές στον προγραμματισμό πολιτών και επιχειρήσεων» και συνέχισε:

«Για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε  ειλικρινώς από την αρχή να διατηρήσουμε ανοικτό τον δίαυλο του διαλόγου ώστε να βρεθεί λύση. Με σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις η Κυβέρνηση διά των τριών Υπουργών, προσήλθε σε διάλογο με την ΠΝΟ που δυστυχώς κάποιοι ακύρωσαν εξαρχής με την αμετακίνητη εμμονή τους. Ως εκ τούτου και με δεδομένη την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει τελικώς στην 48ωρη απεργία δεν υπάρχουν πλέον συμφωνηθέντα» και η υπουργός συμπλήρωσε:

«Όλα τα άλυτα επί δεκαετίες θέματα που αφορούν την ελληνική Ναυτιλία (ανταγωνιστικότητα, ανεργία, σημαία) πρέπει να τεθούν αμέσως μετά τις εκλογές επί τάπητος  και να  αποτελέσουν το πραγματικό αντικείμενο απροσχημάτιστου διαλόγου,  καθώς δεν θα υφίσταται πλέον το άλλοθι της προεκλογικής περιόδου.

Ως αρμόδια Υπουργός είμαι έτοιμη,  όσον με αφορά, να εφαρμόσω την όποια απόφαση της Κυβέρνησης  ακόμα και την ύστατη στιγμή».


Παρεμβάσεις χωρίς αποτέλεσμα από τη ΝΔ
Παρεμβάσεις, πάντως, εκδηλώνονται και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη που πρωταγωνιστούν στην απεργιακή κινητοποίηση πρόσκεινται στο κόμμα.

«Κατανοούμε τα αιτήματα των ναυτεργατών, αλλά η αναγγελία για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα δεν είναι ούτε ψύχραιμη, ούτε συνετή, καθώς αυτή τη χρονική στιγμή θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα σε πολλούς, ζωτικής σημασίας, τομείς της χώρας» τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους, ο υπεύθυνος του τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο βουλευτής Χίου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μουσουρούλης.
Οι δύο βουλευτές ζητούν, επίσης, να ανασταλεί η ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ και γίνει αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας.

Το σίγουρο είναι ότι επτά μέρες μετά την εξαγγελία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ότι θα προχωρήσει σε 48ωρη απεργία την Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη, αποδεικνύεται ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί ήταν πολιτικά αποτυχημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου