Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΕΔΩ...

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΟΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΑΡΑIΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ???

ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΚΟΠΟΥ"...

Στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να φθάσει στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα, τον υπουργό Επικρατείας, Παντελή Καψή, και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο αεροδρόμιο ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε δήλωση, στην οποία αναμένεται ότι θα δώσει το στίγμα της επίσκεψής του.

Η επίσημη τελετή υποδοχής του κ. Παπαδήμου θα γίνει στις 15:15 στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Οι κ.κ. Παπαδήμος και Χριστόφιας θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με αντιπροσωπείες των δύο κυβερνήσεων...

Στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων θα βρίσκονται, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας διμερή ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα με πρώτο το Κυπριακό, το οποίο, όπως τόνισε ο ίδιος, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο ενόψει των αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με φόντο την έλλειψη προόδου λόγω της αρνητικής και άτεγκτης στάσης της τουρκικής πλευράς.

Τις συζητήσεις, όπως είπε, θα απασχολήσουν και θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το θέμα της ενέργειας αλλά και θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στην περιοχή.

Επίσης, ο πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε ότι «Κύπρος και Ελλάδα απορρίπτουν με αποφασιστικό τρόπο τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας για σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης στο Κυπριακό».

Μετά τις συνομιλίες με τον κύπριο πρόεδρο, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμή του ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Από το αυριανό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού ξεχωρίζει η ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου