Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αστυνομικοί θα συλλαμβάνουν τους οφειλέτες... Οι κεφαλικοί φόροι στο Σουλτανάτο θα πληρωθούν...

Εκτός από τους εγκληματίες (οι οποίοι ή δε συλλαμβάνονται ή αφήνονται ελεύθεροι αμέσως μετά τη σύλληψή τους) οι αστυνομικοί από τα κατά τόπους τμήματα θα κυνηγούν τώρα και τους οφειλέτες του δημοσίου.

Οι υποθέσεις είναι πλέον εκατοντάδες και τα μέλη της οικονομικής αστυνομίας δεν φτάνουν για να συλλαμβάνουν τους οφειλέτες του δημοσίου. Γι αυτό τον λόγο ενεργοποιούνται και αστυνομικοί που υπηρετούν στα τμήματα που υπάρχουν στις συνοικίες. Στόχος είναι να «αποφορτιστεί» η αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να ερευνά υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Σχετική εντολή έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του αρχηγού της ΕΛΑΣ Ν. Παπαγιαννόπουλου, πριν από τρεις εβδομάδες, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, όπου ετέθη το θέμα της αδυναμίας συλλήψεων από την Οικονομική Αστυνομία...



Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είχε επισημάνει ότι διαθέτει ανεπαρκή αριθμό προσωπικού, ενώ οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα αυξάνονται....

Επίσης, είχε αναφέρει ότι βασική απασχόληση της Οικονομικής Αστυνομίας είναι οι έρευνες και όχι οι συλλήψεις, καθώς και ότι δεν έχει παραρτήματα σε όλη τη χώρα, προκειμένου να προβαίνει σε συλλήψεις, με αποτέλεσμα να μετακινούνται άνδρες της από την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις, για αυτόν τον λόγο, στην περιφέρεια.

REAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου