Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

Μήνυμα στον Βενιζέλο η απάντηση Γιώργου στη Βάσω... 

Ως μήνυμα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να μην αμφισβητήσει την διετία της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται από την Ιπποκράτους η οξύτατη επίθεση του Γιώργου κατά της Βάσως Παπανδρέου, με την πρώην υπουργό να ανταπαντά με τους ίδιους υψηλούς τόνους.

Τα όσα είπε η Βάσω Παπανδρέου στη συνέντευξή της στη Real news είναι όντως ιδιαίτερα καυστικά για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος όμως δεν μας είχε συνηθίσει σε απαντήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, στην κυρία Παπανδρέου απάντησε από το βράδυ του Σαββάτου, μέσω συνεργατών του, με εντολή που έδωσε ο ίδιος στον υπεύθυνο επί του Τύπου του γραφείου του Γιώργου Ελενόπουλου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα δείχνει ιδιαίτερα ευαίσθητος στην υπεράσπιση της κυβερνητικής του θητείας, ιδίως στο πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο, σε σημείο που στελέχη του κόμματός του να μιλούν ακόμη και για εκνευρισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το real.gr, ο πρώην πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει μέσω συνεργατών του τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν θα δεχτεί ούτε την παραμικρή σκιά στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία του 2009 που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, με το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποφεύγει τη σύγκρουση μαζί του στην παρούσα - προεκλογική - φάση...



Η διετία Παπανδρέου, εκ των πραγμάτων, θα απασχολήσει τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά το ΠΑΣΟΚ και τη νέα του ηγεσία. Ο Ευ. Βενιζέλος δεν επιθυμεί προεκλογικά να ανοίξει μέτωπο με τον Γιώργο Παπανδρέου, έχοντας στους υπολογισμούς του τους παπανδρεϊκούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν θα μπορέσει να το αποφύγει. Ήδη επιχειρεί με κινήσεις απομόνωσης στελεχών όπως οι Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Παύλος Γερουλάνος, να σηματοδοτήσει ότι αργά πλην όμως σταθερά λαμβάνει αποστάσεις.

Η αντιπολίτευση ωστόσο θα επιχειρήσει να βάλει στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης τη διετία Παπανδρέου. Το πώς θα τοποθετηθεί ο νέος πρόεδρος και η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά στην αντιπαράθεση Γιώργου και Βάσως Παπανδρέου θα δώσει το στίγμα πώς θα κινηθεί σε όλη τη μετεκλογική περίοδο ο Ευ. Βενιζέλος. Μετά τις εκλογές ωστόσο και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θεωρείται βέβαιο ότι ο νέος πρόεδρος θα προχωρήσει σε εξαρχής στήσιμο του κόμματός του, με μια νέα ιδρυτική διακήρυξη αρχών και πολλά νέα πρόσωπα. Η σύγκρουση με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ είναι απλώς θέμα χρόνου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντως, με την απάντηση μέσω συνεργατών του στη Βάσω Παπανδρέου δείχνει ότι θα είναι παρόν το επόμενο διάστημα και ότι δεν θα ακολουθήσει την τακτική σιωπής του προκατόχου του στο Μέγαρο Μαξίμου Κώστα Καραμανλή.

REAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου