Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η "ΕΞΕΓΕΡΣΗ" ΕΓΙΝΕ... Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΕΤΕΙΛΕ

Με βροχή δακρυγόνα, γκλομπς, ξύλο και αρκετές προσαγωγές, οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν εκατοντάδες διαδηλωτές, κυρίως εργατικά σωματεία, ενώσεις ανέργων και καλλιτεχνών που προσπάθησαν να διαδηλώσουν στην κεντρική λεωφόρο της Τύνιδας, εκεί όπου έγιναν πέρσι οι διαδηλώσεις που οδήγησαν στην εκδίωξη Μπεν Αλι από την εξουσία, στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα. 

Η κυβέρνηση που έχει σχηματίσει σε συνεργασία με δύο ακόμη κόμματα το ισλαμικό κόμμα «Εννάχντα», που κυριαρχεί στη βουλή που εκλέχτηκε για να εκπονήσει νέο σύνταγμα και να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, έχει απαγορεύσει τις διαδηλώσεις στη Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, υποστηρίζοντας ότι «έτσι διασφαλίζεται μεγαλύτερη ηρεμία»...


Οι συγκεντρωμένοι, εκτός από το να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη απαγόρευση, διαμαρτύρονταν για την αδιαφορία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αλλά και για τις ολοένα περισσότερες απαγορεύσεις και περιορισμούς που με διάφορα προσχήματα οι ισλαμιστές αποφασίζουν. «Ο λαός είναι εδώ», φώναζαν οι διαδηλωτές, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση ότι όπως εκδιώχθηκε με κινητοποιήσεις ο Μπεν Αλι, μπορεί να έρθει και η σειρά της. Επίσης, χτες, ήταν ημέρα των «μαρτύρων», όπου τιμάται η μνήμη των πεσόντων σε διαδήλωση κατά της αποικιοκρατίας, στις 9 Απρίλη 1938.

Την ίδια ώρα, σε μήνυμά τους οι «Anonymous» υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να υποκλέψουν 2.726 ηλεκτρονικά μηνύματα κυβερνώντων στελεχών της «Εννάχντα» και τους προειδοποιούν ότι θα δώσουν τα πάντα στη δημοσιότητα, μεταξύ των οποίων, όπως λένε, συγκαταλέγονται και πολλά μηνύματα επικοινωνίας και στενής συνεργασίας με την τουρκική ηγεσία, αν δεν επιτραπεί να πραγματοποιούνται κανονικά διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες και αν δεν ληφθούν μέτρα για τους ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου