Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΚΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΟΥΝ

Μαχαίρια βγάζει (για μια ακόμη φορά) ο γερμανικός τύπος τόσο για τα κόμματα, όσο και για το κριτήριο των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Το γνωστό γερμανικό spiegel αναρωτιέται (ίσως όχι άδικα με αυτά που ακούει προεκλογικά) “Ποια κρίση;” και περιγράφει με σκληρά λόγια τις υποσχέσεις που ακούγονται ειδικά απ' τους αρχηγούς των δυο κομμάτων εξουσίας 'Όλα θα αλλάξουν υπόσχονται οι πολιτικοί, με πρώτους εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος τους γκρεμού” αναφέρει το άρθρο. 

Η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει πολύ στην ανανέωση λέει η αρθρογράφος για να τονίσει ότι οι αρχηγοί των δυο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι κάτι το... νέο. “Ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει νέο ξεκίνημα και βάζει μπροστά τον προκάτοχό του. Επί δυόμισι χρόνια, μετά την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009, ο Καραμανλής σιωπά” αναφέρει το άρθρο και σχολιάζει καυστικά για την παρέμβαση Καραμανλή πως δεν υπάρχει καμία δήλωσή του, ούτε για την κρίση, αλλά ούτε και για πλήθος παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησής του. Τώρα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του. Σαν να μη συνέβη τίποτα”...


Για τον νυν πρόεδρο της ΝΔ το spiegel σημειώνει ότι έχει τη φήμη του διψασμένου για εξουσία οπορτουνιστή, που θέλει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις 6 Μαΐου παρά τις δημοσκοπήσεις και οι υποσχέσεις του ηχούν τόσο μεγαλόστομα σαν να ήταν η Ελλάδα μια ευημερούσα περιοχή και όχι ένα χρεοκοπημένος κράτος. 

Τον Ευάγγελο Βενιζέλο το Spiegel τον αναφέρει ως έμπιστο του Ανδρέα Παπανδρέου. “Ο πατήρ Παπανδρέου συνέβαλε καθοριστικά με την πελατειακή του πολιτική στη δημιουργία του δυσλειτουργικού, διογκωμένου κρατικού μηχανισμού, στον οποίο ο Βενιζέλος τώρα κηρύσσει τόσο άνετα τον πόλεμο” λέει η αρθρογράφος. Ωστόσο στο στόχαστρο των Γερμανών αναλυτών δεν μπαίνουν μόνο οι εκπρόσωποι του λεγόμενου δικομματισμού. 

Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας die Welt αναφέρεται στην άνοδο της ακροδεξιάς “ Όσοι αντιτίθενται στην πολιτική λιτότητας έχουν προβάδισμα, κυρίως τα ακροδεξιά κόμματα” αναφέρει η εφημερίδα. “Ενώ οι Έλληνες διαφωνούν ως προς το εάν ευθύνονται οι ίδιοι, η τρόικα ή ίσως οι Γερμανοί για την κρίση, αυξάνεται η δύναμη ακραίων πολιτικών δυνάμεων, τόσο της δεξιάς όσο και της αριστεράς. Αυτές οι ακραίες δυνάμεις θα μπορούσαν να καθορίσουν την έκβαση των εκλογών” σημειώνεται, “καθώς βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται ενισχυμένα όχι μόνο λόγω της οικονομικής κατάστασης αλλά και λόγω της στάσης τους απέναντι στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης”. 

Η Αριστερά σύμφωνα πάντα με την γερμανική εφημερίδα συγκεντρώνει της ψήφους διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της τρόικας και της Γερμανίας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “Είναι, ωστόσο, βέβαιο ότι το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά θα επωφεληθούν από την οργή εναντίον της τρόικα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου