Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Μιλώντας χτες βράδυ στην ιδιαίτερα μαζική πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ. 

Είπε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει ένα επείγον ζήτημα αυτή την περίοδο, που είναι πανελλαδικό ζήτημα, αλλά οπωσδήποτε θα εξαρτηθεί και η γνώση και η ευαισθητοποίηση πανελλαδικά από το τι ξεσηκωμός πραγματικά θα γίνει στην περιοχή της Κοζάνης, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, όπου υπάρχουν μονάδες της ΔΕΗ.

Δόθηκε τελική εντολή, μέχρι τις 27 Απρίλη, να πωληθούν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στην Κοζάνη που έχουν αποφασιστεί και οι εναπομένουσες μονάδες που ανήκουν στην ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ να πουλήσουν και ισχύ ρεύματος στους ιδιώτες. Θα πρέπει να απαιτήσετε εσείς να πάρουν θέση όλα τα κόμματα. Οχι θέση "θα", αλλά τι θα έκαναν αν ήταν στην κυβέρνηση. Γιατί τώρα όλοι κυνηγούν υπουργικές και κυβερνητικές καρέκλες. Τι θα κάνουν απέναντι σε μια εντολή που είναι τελεσίδικη...


Αν δεν υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός και αν δεν εκφραστεί και η τιμωρία στην κάλπη, στις 7 ή στις 14 Μάη τα πράγματα θα είναι τελειωμένα. Και πολλά πράγματα στην Ελλάδα τέλειωσαν και πέρασαν, γιατί το εργατικό και λαϊκό κίνημα ήταν αναντίστοιχο και στις μορφές πάλης και στη μαχητικότητα και στην οργάνωση και στα αιτήματα, απέναντι στη λαίλαπα που ζούμε. Και γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προκύψει καμία εμπιστοσύνη όποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να υπάρχει στο Κοινοβούλιο.
Οποιες θετικές αλλαγές γίνουν στη σύνθεση του Κοινοβουλίου, δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από όποια κυβέρνηση κι αν βγει, σε τέτοια συγκεκριμένα και κρίσιμα ζητήματα. Γιατί άλλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι δοκιμασμένες λύσεις και ό,τι χειρότερο μπορεί να προκύψει, ενώ τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν απαντήσει συγκεκριμένα και δεν πρόκειται να απαντήσουν και μέχρι τις εκλογές, στα πολύ συγκεκριμένα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Το να λες θα καταγγείλουμε το μνημόνιο δε λέει τίποτα. Εδώ χρειάζονται έμπρακτα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου