Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ο ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ... Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΕΤΕΙ ΕΑΥΤΟΝ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ... 

Πρόταση νόμου με την οποία επιχειρεί να βάλει τέλος στη ρίψη χημικών, μέσω της ...«κατάργησης» των διαδηλώσεων .σε μεγάλους δρόμους στο κέντρο, παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα.

Με σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες συμμετέχει  μικρός αριθμός διαδηλωτών θα πραγματοποιούνται πάνω στα …πεζοδρόμια.

Πιο συγκεκριμένα με το σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι ο οργανωτής μιας υπαίθριας συνάθροισης θα πρέπει αφενός να ενημερώσει την Αστυνομία τουλάχιστον 24 ώρες πριν για την επικείμενη διαδήλωση, αφετέρου ο ίδιος φέρει το βάρος της ευθύνης για τυχόν επεισόδια που μπορεί να λάβουν χώρα, δηλαδή με άλλα λόγια ο διοργανωτής μιας διαμαρτυρίας θα είναι υπεύθυνος για την αποζημίωση όσον έχουν υποστεί βλάβες και φθορές στην περιουσία τους ή στην σωματική τους ακεραιότητας, από πρόσωπα που συμμετέχουν στη διαδήλωση.

Όλα αυτά, θα γίνουν στο όνομα του Συντάγματος και του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνέρχεσθαι ...

Η πρόταση νόμου περιλαμβάνει 16 άρθρα και  ήδη έχει σταλεί από τον κ. Καμίνη προς όλα τα πολιτικά κόμματα, ζητώντας τους να πάρουν θέση για το ζήτημα αυτό .

Όπως μάλιστα είπε ο ίδιος πρόκειται για μια πρόταση που φιλοδοξεί να αποτελέσει  ένα χρήσιμο νομοπαρασκευαστικό εργαλείο και να συμβάλει «στην έναρξη ενός ανοικτού, ανυπόκριτου και νηφάλιου δημόσιου διαλόγου»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου