Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΙΟΙ… ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΗΔΕΣ… ΚΑΙ Ο ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΚΑΚΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ.

Ομολογουμένως ευρηματική η προεκλογική καμπάνια του ΛΑ.Ο.Σ, και φέρει έντονα στην ούγια της την προσωπική σφραγίδα του αρχηγού του.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το βαθμό της διεισδυτικότητάς της στην Ελληνική κοινωνία μένει να τον διαπιστώσουμε, αλλά ωστόσο είναι βέβαιο πως τροφοδοτεί με πλούσιο πρωτογενές υλικό, τόσο τους εμπνευστές της πολιτικής σάτιρας, όσο και τις προσδοκίες των αφελών ( μιας και δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι) της Ελληνικής κοινωνίας.

Στο απόγειο της πολιτικής του διαδρομής, το κόμμα – φιάσκο της Ελληνικής πολιτικής ιστορίας, έμελε να ζωντανέψει τρεις ακόμη ρόλους - μαϊμού στην απέλπιδα προσπάθειά του για αναζήτηση πολιτικών ουρακοτάγκων.

Εμπνεύστηκε και χορογράφησε το ρόλο του μπακάλη στις πολύπαθες γειτονιές της Αθήνας, φιλοδοξώντας με θράσος σαράντα καρδιναλίων να ξεχαστεί ο βρώμικος ρόλος του, όταν μαζί με τον Πάγκαλο κατήγγειλε εν πολλοίς ως προβοκάτορες μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, όλους εκείνους που συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό αντιδρώντας στο εμπόριο της εθνικής ταυτότητας κατά τη συζήτηση του λαθρονόμου.

ΓΙΑ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ... 



Τώρα που το σύστημα τον χρεοκόπησε γιατί δε τον χρειάζεται πια αφού έφερε σε πέρας όλη τη βρώμικη δουλειά, απευθύνεται σ αυτούς τους χθεσινούς «προβοκάτορες» μέσα στις ίδιες τις γειτονιές τους, αναζητώντας εκλογική σανίδα για τη θλιβερή πολιτική του επιβίωση, προσφέροντας τους ως αντάλλαγμα μια με  …ολίγον από γιουβέτσι. Τραγικό…???

Σκαρφίστηκε το ρόλο του τιμωρού για όσους διασπάθισαν δημόσιο χρήμα. Τον επένδυσε με κάμποσο γιαλατζή ηρωισμό του δήθεν ανυπότακτου πολιτικού (μιλώντας φυσικά για την αφεντιά του), και… έτοιμη η απατηλή προεκλογική φανφάρα της Λάρισας, για να καταλήξει στο γνωστό: «Όλα για την Ελλάδα».

Για την Ελλάδα κωλοτουμπάρισε…
Για την Ελλάδα υπερθεμάτισε στη συγκρότηση του «μηχανισμού στήριξης» ανοίγοντας κερκόπορτες στους Δούρειους ίππους της καταστροφής της…
Για την Ελλάδα πρωταγωνίστησε στην κατάλυση της δημοκρατίας συμμετέχοντας στην ανάδειξη της κυβέρνησης των δοτών, γνωρίζοντας με σαφήνεια το ρόλο της και το εφιαλτικό έργο που είχε να επιτελέσει…
Για την Ελλάδα συνέργησε στην επιχείρηση εξαπάτησης και τρόμου των πολιτών της, με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα της προστασίας των μισθών και τον συντάξεων, που οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή και τους μισθούς και τις συντάξεις στα τάρταρα…

Και φυσικά γι αυτή την …αγνωμονούσα Ελλάδα που δυσκολεύεται να αντιληφθεί τον εθνοσωτήριο ρόλο του, ξανακωλοτουμπάρισε (εκ του ασφαλούς πλέον αφού το σχέδιο είχε ήδη δρομολογηθεί), όταν είδε το κομματικό του συνονθύλευμα να φυλλορροεί υπό το βάρος των συνεπειών του ολέθριου καιροσκοπισμού του. Θεϊκό…???

Και τέλος επιστράτευσε το ρόλο του κατατρεγμένου από τα μεγάλα συμφέροντα και τους πράκτορες του οχτρού, που …σκιάχτηκαν στη θέα του ασυμβίβαστου επαναστάτη!!! και βάλθηκαν να τον ξεπαστρέψουν από το πολιτικό στερέωμα για να μη τους χαλάσει τη μανέστρα.
Σκιάχτηκαν γιατί αμφισβήτησε την κυριαρχία τους…
Αμφισβήτησε την ουσία της πολιτικής τους…
Αμφισβήτησε την πέτρινη δημοκρατία τους…
Διεκδίκησε ένα ρόλο πρωταγωνιστικό για τη μαχόμενη κοινωνία…
Και το σημαντικότερο… Κατεβαίνει στις εκλογές με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα πραγματικής λαϊκής κυριαρχίας, κι αυτό οι οχτροί μας δεν το θέλουν…

Ναι… Ναι… ο Καρατζαφέρης τα έκανε όλα αυτά. Μη γελάτε…

Και για να γίνουν όλα τούτα πιο βαρύγδουπα, έβαλε μέσα και ολίγον από το Ρωσικό …φιλόπτωχο ταμείο που τελευταία είναι της μοδός, και… όποιον πάρει ο χάρος!!! Απίστευτα γελοίος…???

Μη βιάζεστε γιατί το πράμα έχει και συνέχεια…

Ο …αυριανός πρωθυπουργός, σε ένα παραλήρημα εγωκεντρισμού και αλαζονείας, που μόνο η ψυχιατρική επιστήμη μπορεί πλέον να ερμηνεύσει αποτελεσματικά, κορυφώνει τις προεκλογικές του παρεμβάσεις μιλώντας σε πρώτο ενικό πρόσωπο…
Θέλω αυτό…
Θα κάνω εκείνο…
Εγώ από την επόμενη των εκλογών θα κάνω αυτό και εκείνο…

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι…

Όχι… Όχι… Δεν είναι ψωνάρα ο τύπος. Απλώς δε βρέθηκε ένας χριστιανός να του πει: «Σιγά ρεεεεε… Πάρτο αλλιώς θα βρεις στην κολώνα…».

Όμως το τραγικότερο όλων, δεν είναι το «φαινόμενο Καρατζαφέρη», που αν κατάφερε κάτι σ αυτή τη θλιβερή του διαδρομή, είναι να καταργήσει στην πράξη εντελώς την έννοια της πολιτικής μπέσας ως περιττό αξεσουάρ στον πολιτικό καιροσκοπισμό, δημιουργώντας τη δική του σχολή της πολιτικής κωλοτούμπας.

Το τραγικότερο όλων είναι, ότι σ αυτό το θλιβερό του κατήφορο, καταφέρνει ακόμη να ψαρέψει πολιτικούς συνοδοιπόρους, που είναι πρόθυμοι να ψαρευτούν. 
Πτάνα φιλοδοξία…Πάντα είχες τη δύναμη να γιομίζεις ψηφοδέλτια  άδεια από πραγματικά ιδανικά και κρυστάλλινες πολιτικές θέσεις!!!

Άλλοι θα πουν πως: «Όμοιος ομοίω και η κοπριά στα λάχανα».
Άλλοι πάλι θα ισχυριστούν πως: «Είναι πολλά τα αργύρια της βουλευτικής αποζημίωσης θείο, όποτε αν πρόκειται για τον επιούσιο, ας πάει και το παλιάμπελο της πολιτικής αξιοπρέπειας. Δε χάλασε ο κόσμος. Μπορούμε και να προσκυνήσουμε εκεί που φτύναμε μέχρι χθες…».

Σωστό κι αυτό… Σωστό και τα άλλο. Άλλωστε όσο υπάρχουν γανωτζήδες στην πολιτική, τόσο θα υπάρχουν και τενεκέδες ξεγάνωτοι γα να διασφαλίζεται το επάγγελμα.

Μ αυτά και με τούτα φτάνουμε στις εκλογές – Θεού θέλοντος και Μέρκελ επιτρεπούσης – με τα κόμματα της συγκυβέρνησης των δοτών, να συναγωνίζονται στη συγκομιδή εδωδίμων.

Η Νέα Δημοκρατία του «ευπατρίδη» με τις υπεύθυνες δηλώσεις, επιδίδεται στη συγκομιδή γαλάζιων κουκιών, επιδιώκοντας να μετατρέψει το κομμάτι της  κοινωνίας που θα την εμπιστευθεί, σε μετανοιωμένο δηλωσία για την οργή και την αγανάκτησή της για τη ζωή και την αξιοπρέπεια που της τσαλάκωσαν.

Το ΠΑΣΟΚ του παρθενογεννημένου Βαγγέλη, που υποκρίνεται πως έπεσε από το πουθενά και δεν έχει ευθύνη για την παράδοση της χώρας στο σουλτανάτο, επιδίδεται στη συγκομιδή πράσινων αμπελοφάσουλων, επιδιώκοντας να μετατρέψει το μέρος της κοινωνίας που θα το εμπιστευθεί σε θλιβερό συνένοχο της καταστροφής του.

Όσο για το πολιτικό απολειφάδι του Καρατζαφέρη, συμβιβάζεται με τη συγκομιδή έστω και μαραμένων ραδικιών, αρκεί να διασφαλιστεί η κοινοβουλευτική παρουσία του καιροσκοπισμού και την επόμενη μέρα.

Άλλωστε το μοναδικό προσόντο για να τσακώσει κανείς στο χέρι του το ψηφοδέλτιο του πρωκτοκυβισμού, είναι το I.Q του ραδικιού, διότι σε κάθε άλλη περίπτωση, κανείς δε δικαιούται να αυτοαπαξιώσει τόσο πολύ τον εαυτό του.

Όσο για την Ελληνική κοινωνία, είναι στο χέρι της στις εκλογές που έρχονται, ν αφήσει άδεια τα σακιά των μπακαλομανάβηδων της πολιτικής και να γεμίσει με στοχευμένη πολιτική οργή και αποφασιστικότητα το σακί της προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.

Θα καταφέρει να συμπιέσει δραματικά την κοινοβουλευτική παρουσία των πρωταγωνιστών της καταστροφής της, και να στείλει οριστικά στον απόπατο της ιστορίας τους πατριδοκάπηλους του εξαπτέρυγου???

Αν ναι… τότε θα έχει κάνει ένα σημαντικό άλμα στην κατεύθυνση της χειραφέτησης της πολιτικής της αξιοπρέπειας.

Αν όχι… τότε ο εφιάλτης που έρχεται δε θα έχει προηγούμενο.

Ο "ηγέτης"  πάντως το είπε και το κανε... Τους φώναξε όλους... Και οι πιστοί προσέτρεξαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου