Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΤΟ ΚΑΡΕΚΛΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΙ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ

Όλο το ΦΕΚ με το τιμολόγιο πώλησης-ενοικίασης της ΕΛ.ΑΣ. — Όλα τα προγράμματα — Όλα τα τιμολόγια με χρονοχρέωση, όπως στη Συγγρού…


Απόφαση Αριθμ. 8004/21/2 ….. (6)
Παροχή υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προς τρίτους με καταβολή ανταλλάγματος.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ − ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Έχοντας υπόψη:
1.— Τις διατάξεις των παρ. 3 και 5 του άρθρου 22 του ν. 3938/2011 «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις» (Α΄ 61).
2.— Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα, που κωδικοποιήθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ/τος 63/2005 (Α΄ 98).
3.— Τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 106 του ν. 2362/1995 «Περί Δημοσίου Λογιστικού, ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις (Α΄ 247).
4.— Την υπ’ αριθμ. ΕΜ/2/39 από 14−3−2012 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Προστασίας του Πολίτη Εμμανουήλ ΄Οθωνα και Ελευθέριο Οικονόμου» (Β΄ 762).
5.— Την υπ’ αριθμ. Υ 25/6−12−2011 απόφαση του Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου» (Β΄ 2792).
6.— Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:..



Άρθρο 1
Διάθεση προσωπικού και μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας για την παροχή υπηρεσιών
1.— Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να παρέχει, κατόπιν αιτήματος, υπηρεσίες και μέσα προς Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και τρίτους, με καταβολή ανταλλάγματος (άρθρο 22 ν. 3938/2011).
2.— Οι περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών και μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας με καταβολή ανταλλάγματος είναι:
α. για τη συνοδεία χρηματαποστολών, εκρηκτικών ή άλλων επικίνδυνων υλών,
β. για τη συνοδεία μεταφερόμενων καλλιτεχνικών έργων ή ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας,
γ. για την παροχή υπηρεσιών τάξης – ασφάλειας και τροχαίας σε καλλιτεχνικές συναυλίες και εκδηλώσεις,
δ. για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, διαφημιστικών παραγωγών κ.λ.π.,
ε. παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης,
στ. παροχή υπηρεσιών φρούρησης ή συνοδευτικής ασφάλειας σε ιδιώτες που επικαλούνται λόγους ασφάλειας,
ζ. είσπραξη συνδρομών προς εκδότες νομικών περιοδικών με παρακράτηση από τη μισθοδοσία του προσωπικού και
η. κάθε άλλη περίπτωση που αφορά διάθεση μέσων και παροχή υπηρεσιών προς τρίτους από την Ελληνική Αστυνομία και υπερβαίνει το μέτρο της συνήθους αστυνομικής προστασίας.

Άρθρο 2
Διαδικασία διάθεσης προσωπικού και μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας για την παροχή υπηρεσιών
1. Η αίτηση για την παροχή των υπηρεσιών του άρθρου
1 υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια αστυνομική αρχή τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την επιζητούμενη παροχή των υπηρεσιών. Η αίτηση περιλαμβάνει το είδος των υπηρεσιών που ζητούνται, τον τόπο, την ημερομηνία, ώρα και τη διάρκεια διάθεσης (υπόδειγμα αίτησης Παράρτημα Α).
2. Η αίτηση διαβιβάζεται στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Η παροχή των υπηρεσιών εγκρίνεται από τον Προϊστάμενο του οικείου Κλάδου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
3. Στο έγγραφο της έγκρισης παροχής των υπηρεσιών αναγράφεται μεταξύ άλλων και το προβλεπόμενο κατά περίπτωση κόστος σύμφωνα με το άρθρο 3.
4. Η Υπηρεσία που διαθέτει το προσωπικό ή τα μέσα αναφέρει στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και στη Διεύθυνση Οικονομικών/Α.Ε.Α. για την παροχή των υπηρεσιών και ιδίως την ημερομηνία και ώρα διάθεσης, τυχόν οδοιπορικά και λοιπά έξοδα του προσωπικού που απασχολήθηκε, καθώς και ζημίες που τυχόν προκάλεσε ο εξυπηρετούμενος στα μέσα που του διατέθηκαν με δική του υπαιτιότητα.

 Άρθρο 3
Κοστολόγηση
1. Η κοστολόγηση των υπηρεσιών καλύπτει συνολικά το κόστος διάθεσης των μέσων ή παροχής υπηρεσιών με απασχόληση αστυνομικού προσωπικού και τα λειτουργικά και κάθε άλλης μορφής έξοδα που συνδέονται με την παροχή των υπηρεσιών.
2. Για την κοστολόγηση της διάθεσης των μέσων Ελληνικής Αστυνομίας λαμβάνονται υπόψη οι αποσβέσεις, το κόστος λειτουργίας και το κόστος συντήρησης.
3. Η κοστολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων καθορίζεται ανά περίπτωση στον πίνακα του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Δ.

΄Αρθρο 4
Ειδικές ρυθμίσεις
1. Στο κόστος διάθεσης των μέσων και του προσωπικού για παροχή υπηρεσιών σε τρίτους προβλέπεται:
α. ΄Εκπτωση 15% προκειμένου για παροχή υπηρεσιών σε ΝΠΔΔ και στους λοιπούς πλην Δημοσίου φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
β. Προσαύξηση 50% προκειμένου για παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
2. Το κόστος παροχής υπηρεσιών επιβαρύνεται κατά περίπτωση με:
α. Τα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού που απασχολήθηκε.
β. Τυχόν ζημίες που προξενήθηκαν με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου σε μέσα και υλικά του Σώματος.
3. Σε περίπτωση άσκοπης κινητοποίησης υπηρεσιών και μέσων με δόλο ή από ευήθεια προς παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας από την Ελληνική Αστυνομία, εκείνος που την προκάλεσε επιβαρύνεται με το κόστος της διάθεσης των μέσων και της απασχόλησης του προσωπικού το οποίο υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3. Για τη χρέωση και είσπραξη της ανωτέρω δαπάνης που προκλήθηκε, εφαρμόζεται αναλογικά η διαδικασία του άρθρου 5.

Άρθρο 5
Χρέωση – είσπραξη – απόδοση εσόδων
1. Η Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας:
α. συντάσσει διαπιστωτική πράξη κοστολόγησης εις διπλούν όπου αναφέρονται λεπτομερώς όλες οι χρεώσεις που αφορούν τη διάθεση μέσων ή προσωπικού (υπόδειγμα «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Β»).
β. εκδίδει αναλυτικό τιμολόγιο (υπόδειγμα «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Γ») σύμφωνα με τα στοιχεία της πράξης κοστολόγησης το οποίο επιδίδεται στον οφειλέτη.
2. Ο οφειλέτης υποχρεούται, εντός 3 εργασίμων ημερών να εξοφλήσει το ως άνω τιμολόγιο σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. και να προσκομίσει στην Υπηρεσία το διπλότυπο είσπραξης.
3. Στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί το ανωτέρω τιμολόγιο, αντίγραφο αυτού αποστέλλεται στη Δ.Ο.Υ. για είσπραξη και εκκαθάριση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις παραγράφους 4 και 5.
4. Τα έσοδα από την κατά τα ανωτέρω παροχή υπηρεσιών και τη διάθεση μέσων, εισπράττονται, μετά την αφαίρεση του ποσοστού της παραγράφου 5, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. και περιέρχονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, όπου εμφανίζονται στον ΚΑΕ 2339 «΄Εσοδα από προσφορά λοιπών υπηρεσιών ΕΔ» προσαυξανόμενων ισόποσα των οικείων πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας (παρ. 2 άρθρου 22 ν. 3938/2011).
5. Ποσοστό 4% των εισπρακτέων από τρίτους ή φορείς μη επιχορηγούμενους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, εισπράττονται με τη διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.δ. 356/1974 (Α΄ 90) μέσω Δ.Ο.Υ. και αποδίδονται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιμεριζόμενα κατά ποσοστό εξήντα οκτώ τοις εκατό (68%) στον Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας και κατά ποσοστό τριάντα δύο (32%) στον Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (παρ. 3 άρθρου 22 ν. 3938/2011).
6. Η Δ.Ο.Υ. εισπράττει τα ανωτέρω ποσά και τα καταθέτει στον αντίστοιχο λογαριασμό διαθεσίμων των ως άνω ταμείων ως εξής:
α. Ε.Τ.Ε.Χ. : Αρ. Λογ. Εμπορικής Τράπεζας ΙΒΑΝ GR 2601200010000000081772061.
β. Τ.Α.Υ.Α.Π. : Αρ. Λογ. Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος ΙΒΑΝ GR 8601100400000004054590361, ενώ αποστέλλει στα ως άνω ταμεία αντίγραφα των σχετικών παραστατικών.
7. Από τα ποσά που εισπράττονται υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού παρακρατείται ποσοστό 10% ως δαπάνη βεβαίωσης και είσπραξης.

Άρθρο 6
Καταργούμενες διατάξεις
Από την έναρξη ισχύος της απόφασης καταργείται κάθε διάταξη η οποία ρυθμίζει διαφορετικά την παροχή υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προς τρίτους.

Άρθρο  7 – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
Αίτηση
Πράξη Κοστολόγησης
Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών
=== ΄Αρθρο 8
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 15 Μαρτίου 2012
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ   — ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ — ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΘΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου