Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΜΝΗΜΕΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΞΥΠΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΑΥΞΑΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ...

του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΚΟΚΚΟΥ 

Στα επόμενα χρόνια το κράτος των Σκοπίων φαίνεται πως θα έχει σημαντική μείωση πληθυσμού την ίδια ώρα που θα αυξάνεται ο Αλβανικός αλλά και άλλοι πληθυσμοί.

Αυτές οι προβλέψεις προέρχονται από τη Κρατική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας,  που σημειώνει ότι οι Αλβανοί κατά την διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών έχουν αυξηθεί σημαντικά και παρουσιάζουν τάση ανοδική.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η τουρκική μειονότητα θα αυξηθεί κατά 12.600 κατοίκους, οι Ρομά κατά 27.000, ο δε αριθμός των Σλάβων θα μειωθεί κατά 130.000.

Στα Σκόπια κυριαρχεί ανησυχία από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων και ειδικά για την μείωση του Σλαβικού στοιχείου ιδιαίτερα στις πόλεις Μοναστήρι, Περλεπέ, Σκόπια, Τέτοβο, Βέλες, Αχρίδα, Κουμάνοβο...

Οι παραπάνω πόλεις κατοικούνται σε έναν μεγάλο βαθμό από το Αλβανικό στοιχείο και είναι αρκετά κοντά στα Ελληνικά σύνορα από την πλευρά της Φλώρινας.
Πολλές φορές έχουν σημειωθεί(ακόμα και κατά το πρόσφατο παρελθόν) και αιματηρά επεισόδια μεταξύ Σλάβικού και Αλβανικού πληθυσμού!

Θα πρέπει να αναφέρουμε την περίπτωση Σλάβων συνταξιούχων που εργάζονταν στην περιοχή του Τέτοβο και αναγκάζονται τώρα για να πάρουν την σύνταξη τους και να στείλουν κάποιον άλλον στη θέση τους, μια και είναι σχεδόν απαγορευμένη η είσοδος τους στην καθαρά αλβανοκρατούμενη αυτή η πόλη της FYROM.
Πανεπιστημιακοί καθηγητές των Σκοπίων πιστεύουν ότι η μείωση του Σλαβικού στοιχείου και η ταυτόχρονη άνοδος του Αλβανικού αλλά και του Τουρκικού πληθυσμού, οφείλονται στην κακή πολιτική του κράτους τους. Τέλος να σημειώσουμε ότι η ίδια μελέτη δείχνει πως ο πληθυσμός στην FYROM στα επόμενα 30 με 40 χρόνια θα μειωθεί στο 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου