Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΡΗΧΑ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ

Σ αυτές τις συνθήκες η διέξοδος κυρίως αναζητείται: Στην κινδυνολογία... Στον εκβιασμό... Στην προβοκάτσια... ή στην αναβολή των εκλογών και στην οριστικη κατάλυση της δημοκρατίας.

ΤΙ ΑΠ ΟΛΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ???

Σε φάση πρωτοφανούς ρευστότητας βρίσκεται το πολιτικό σύστημα της χώρας έναν μόλις μήνα πριν από τις εκλογές, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν και επίσημα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ» δείχνει πως οκτώ - εννέα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, ο δικομματισμός δύσκολα θα συγκεντρώσει το 50% του εκλογικού σώματος, ενώ το αντιμνημονιακό μπλοκ είναι μεν πανίσχυρο, αλλά κατακερματισμένο στα αριστερά και στα δεξιά.

Βάσιμες ανησυχίες για πολιτική αστάθεια την επόμενη ημέρα των εκλογών προκαλούν τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης. Αν και πλησιάζει η ώρα της κάλπης, η κοινωνία εμφανίζεται αποφασισμένη να ψηφίσει για «αντιπολίτευση» και όχι για «κυβέρνηση», αναγκάζοντας το ΔΝΤ να εκφράσει επίσημα τον προβληματισμό του...


Το κριτήριο με βάση το οποίο οι πολίτες θα πάρουν τις αποφάσεις τους είναι η διαμαρτυρία προς τα κόμματα που ψήφισαν και στήριξαν το μνημόνιο και όχι η ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, που είναι και το βασικό αντεπιχείρημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι προτιμούν κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που είναι κατά του μνημονίου. Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. αδυνατούν ακόμη και τώρα, λίγο πριν από τις κάλπες, να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους. 

Η μεταξύ τους διαφορά δείχνει να σταθεροποιείται στις 7-8 μονάδες, αλλά και οι δύο μαζί είναι αδύνατον να συγκεντρώσουν το 50% του εκλογικού σώματος, που θεωρείται ένα αποδεκτό όριο για τη συγκρότηση κυβέρνησης πλειοψηφίας, η οποία θα κληθεί να εφαρμόσει υπό δύσκολες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες το νέο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου