Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΗ ...ΑΠΑΤΗ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα αποκάλυψε χτες ο «Ριζοσπάστης»...

«Και κουβέντα για την ταμπακιέρα, δηλαδή για την απάτη με τις μονοεδρικές» σημειώνει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο χτεσινό σχόλιο του «Ριζοσπάστη» για τις μονοεδρικές.

Το σχόλιο του «Ριζοσπάστη» σημείωνε μεταξύ άλλων ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία ανάμεσα στον ίδιο, το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους, για να αποσπαστούν τάχα 8 έδρες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις μονοεδρικές περιφέρειες, συνιστά πολιτική απατεωνιά, αφού «ο εκλογικός νόμος καθορίζει ότι ο αριθμός των εδρών του κάθε κόμματος προκύπτει με βάση το πανελλαδικό του ποσοστό. Ακόμα κι αν ένα κόμμα πάρει όλες τις μονοεδρικές, το σύνολο των εδρών του θα είναι το ίδιο ακριβώς που θα έπαιρνε και χωρίς τις μονοεδρικές! Δηλαδή, αν και οι 8 μονοεδρικές πήγαιναν στο ΚΚΕ, θα του αφαιρούνταν 8 βουλευτές από άλλες εκλογικές περιφέρειες, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που θα εκλέξει να είναι όσος αντιστοιχεί στο ποσοστό που θα πάρει»...



Προσπαθώντας να απαντήσει στον «Ριζοσπάστη», ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης δε λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα. Αντί αυτού πιπιλίζει τις τετριμμένες αστειότητες ότι «η στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναντίστοιχη των σημερινών αναγκών και προσδοκιών του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου