Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Γ.Ν. Κιλκίς: εφαρμόζουμε το νόμο σας για να σας εκθέσουμε!!! 

Καμιά φορά η αλαζονεία της εξουσίας γίνεται τόσο προκλητική και προφανής που καθιστά περιττό  οποιοδήποτε σχολιασμό και καταγγελία της. Δεν έχεις παρά να αναφέρεις απλώς τα κυβερνητικά μέτρα για να καταλάβει κι ο τελευταίος πολίτης την απύθμενη ανευθυνότητα της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας μας και να συνειδητοποιήσει την ανεπάρκεια αλλά και τις πραγματικές τους προθέσεις.

Ακόμα πιο αποτελεσματικό είναι μερικές φορές το να δεχτείς να εφαρμόσεις τα μέτρα αυτά κατά γράμμα, ώστε να αποδειχθεί στην πράξη ο αντικοινωνικός χαρακτήρας τους, που ιδίως σε περιπτώσεις μέτρων που αφορούν βασικά κοινωνικά αγαθά όπως η υγεία, μπορεί να πάρει να πάρει τη μορφή ταξικού ρατσισμού σε βαθμό γενοκτονίας.

Έτσι σκέφτηκαν οι γιατροί της ΕΝΙΚ όταν αποφάσισαν να εκθέσουν εμπράκτως στο λαό του Κιλκίς και στην κοινή γνώμη, τους πραγματικούς στόχους και τα σχέδια της κυβέρνησης για ουσιαστική κατάργηση του ΕΣΥ και του νοσοκομείου τους, μέσω σταδιακής συρρίκνωσής τους και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας...


Τηρώντας κατά γράμμα το νόμο και την κυβερνητική πολιτική καταρτίζουν προγράμματα εφημεριών που επαρκούν μόνο για κάλυψη του νοσοκομείου τους μέχρι τις 15 εκάστου μηνός και φροντίζουν να αδειάζει το νοσοκομείο λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού το δεύτερο μισό του μήνα! Εν ολίγοις αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο στο νοσοκομείο για ένα δεκαπενθήμερο κάθε μήνα.

Καταδεικνύουν έτσι ότι αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει εξυγείανση του ΕΣΥ ουσιαστικά είναι η μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση στον τομέα της δημόσιας υγείας που έχει συμβεί μεταπολεμικά, μια οπισθοδρόμηση απολύτως μελετημένη και σχεδιασμένη στα νεοφιλελεύθερα σχεδιαστήρια της τρόικας και των κέντρων της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Με δύο λόγια το συγκεκριμένο σχέδιο απαξίωσης και τελικής κατάργησης του ΕΣΥ από μέρους της κυβέρνησης έχει ως εξής: 
1) Επιβάλλεται μείωση των προσλήψεων σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα, άρα και στα νοσοκομεία με την αναλογία της μιας πρόσληψης για κάθε 5 ή περισσότερες αποχωρήσεις.
2) Καθορίζεται ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός εφημεριών και δηλώνεται ότι πέραν του ορίου αυτού οι εφημερίες δεν θα πληρώνονται.
3) Στη συνέχεια εξετάζεται το ενδεχόμενο χρήσης του «εντέλεσθαι» προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που αφήνει η λαίλαπα της δημοσιονομικής «εξυγίανσης» με απλήρωτη υποχρεωτική εργασία, δηλαδή με δουλεία.

Άρα πολλά νοσοκομεία της χώρας, ιδίως στην περιφέρεια όπου πρέπει να εφημερεύουν ολόκληρο το μήνα, αντιμετωπίζουν από τη μία έλλειψη προσωπικού και από την άλλη απαγόρευση στο υπάρχον προσωπικό να καλύψει αυτά τα κενά των εφημεριών όπως έκανε μέχρι σήμερα. Αν το κάνει θα πρέπει να δουλεύει εντελώς δωρεάν. Ακόμα και δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών δεν έχουν ακόμα πληρωθεί.

Άρα ο πολίτης, ιδίως της επαρχίας, που βάσει του παραπάνω σχεδίου θα στερηθεί τη νοσοκομειακή περίθαλψη που είχε ως τώρα, θα πρέπει να καταφύγει στον ιδιωτικό τομέα. Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο αλλά θα γίνει ακόμα πιο κατανοητό μέσα στους επόμενους μήνες. Το ερώτημα είναι πλέον πότε οι πολίτες θα αποφασίσουν να αντιδράσουν και ποιες θα είναι ακριβώς οι αντιδράσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου