Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΡΩΣΙΑ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ"

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥΤΙΝΙΑΣ...

Οπως γράφει η ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ», στην επιτροπή της Κρατικής Δούμας για τα ζητήματα της Κοινοπολιτείας των Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) θα δημιουργηθεί ένα Συμβουλευτικό Συμβούλιο, το οποίο θα αναλύσει τις απειλές για τα συμφέροντα της Ρωσίας στον πρώην σοβιετικό χώρο και θα ασχολείται με τα ζητήματα αντιμετώπισης των λεγόμενων έγχρωμων «επαναστάσεων», όπως έχουν συνηθίσει να αποκαλούνται οι ανατροπές καθεστώτων στις χώρες της περιοχής, με την ενεργητική συμβολή και χρηματοδότηση των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής για τα ζητήματα της ΚΑΚ, Ολέγκ Λέμπεντεφ, το βασικό καθήκον του Συμβουλευτικού Συμβουλίου θα είναι «η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας, καθώς και των συμμάχων μας». Οι αρμοδιότητες και η σύνθεση του νέου οργάνου θα συζητηθούν στις 12 Απρίλη κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για τα ζητήματα ΚΑΚ...


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Συμβούλιο θα εξετάζει το ρόλο των ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων ως εργαλείων των έγχρωμων «επαναστάσεων», το ρόλο των δικτυακών τεχνολογιών στην οργάνωση του κινήματος διαμαρτυρίας, την επιρροή των μπλογκ και των κοινωνικών δικτύων στις μάζες, καθώς και τις μεθόδους καταπολέμησης των διάφορων κινημάτων. Επίσης θα εξετάζεται η κατάσταση των Ρώσων πολιτών στο εξωτερικό και η επιρροή των άλλων χωρών στις χώρες της ΚΑΚ. Στις εργασίες του Συμβουλίου θα καλεστούν να πάρουν μέρος ρωσικά ινστιτούτα που ειδικεύονται στη μελέτη του χώρου της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Η κίνηση αυτή δείχνει το ενδιαφέρον της ρωσικής αστικής τάξης για τις πολιτικές εξελίξεις στις χώρες που προήλθαν από την ΕΣΣΔ και οι οποίες αντιμετωπίζονται ως «ζωτικός χώρος» για τα ρωσικά μονοπώλια και την αστική τάξη της Ρωσίας, σε αντιπαράθεση με τη «διείσδυση» που επιχειρούν εκεί οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι άλλες δυνάμεις που ανταγωνίζονται τη Ρωσία στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου