Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

Αλλά αυτή την αλήθεια δυστυχώς ορισμένοι δείχνουν να μη την αντιλαμβάνονται. Για κάποιους αρκεί να μοστράρουν στο κούτελο αυτοκόλλητα στα χρώματα του «πατριωτισμού», και κάπου εκεί θεωρούν ότι εξάντλησαν το πατριωτικό τους καθήκον. Έτσι χωρίς αρχές… Χωρίς κανόνες… Και χωρίς να νοιάζονται και ιδιαίτερα για το μεγαλείο της πραγματικά αδούλωτης συνείδησης.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα λοιπόν δέχθηκα ένα ακόμη mail από καμαρωτό πατριωταρά που έσταζε δηλητήριο. Η τακτική μου δεν είναι να δημοσιοποιώ τα mails που δέχομαι, γιατί σέβομαι την ατολμία κάποιων που δεν έχουν τα κότσια να διατυπώσουν ανοικτά το σχόλιό τους αποφεύγοντας τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, και οι αναγνώστες του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ» το ξέρουν καλά, ότι δεν καταφεύγω στην τακτική της δημοσιοποίησης.

Όταν όμως κάποια όρια ξεπερνιούνται, και κυρίως όταν ξεπερνιούνται με μεθοδολογίες αυθαίρετων και ανέντιμων πολιτικών συλλογισμών, τότε είμαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να το κάνω. Και οφείλω να το κάνω, όχι εμφορούμενος από το άγχος της όποια προσωπικής δικαίωσης (ή μη δικαίωσης), αλλά γιατί πίσω από φαινομενικά «αθώες» αντιδράσεις, άλλοτε κρύβονται κατευθυνόμενες Ούρσουλες που απλά ασχημονούν, και άλλοτε πραγματικά αφελείς προσεγγίσεις που κατά την άποψή μου πρέπει να καταδεικνύονται, και ας κρίνουν οι αναγνώστες του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ» το σωστό ή το λαθεμένο της πολιτικής προσέγγισης...


Το δικαιούνται να κρίνουν από τη στιγμή που τιμούν ως αναγνώστες το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» με τις καθημερινές ή περιστασιακές επισκέψεις τους.

Ας έρθουμε τώρα και στην ταμπακιέρα…

Με αφορμή την ανάρτηση μας (αναδημοσίευση) που θα δείτε ΕΔΩ, αλλά με βαθύτερη αιτία αυτήν ΕΔΩ την ανάρτηση, δέχτηκα το παρακάτω mail:

''ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥΤΙΝ - ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ... ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ ΤΟΥΣ..." 
Φιλε Κυριακο θελω να πιστευω πως εισαι καλος πατριωτης γι' αυτο και σε διαβαζω, αλλα θελω να μου πεις τι εννοεις με τη λεξη "ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ ΤΟΥΣ..". 
Δεν τη βρισκω στο Ελληνικο λεξικο. Επειδη ομως υποψιαζομαι πως δεν ειναι κανενα κοσμητικο επιθετο σου λεγω αθλιε εσενα πως απο αυτη τη χωρα περιμενει καποια βοηθεια το Εθνος μας, και απο ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. Ρωτησε τους Ελληνες, και τουτο διοτι τους εχουν ρωτησει πολλοι και πρωτοι και καλλιτεροι που το ξερουν ειναι οι Φιλοι μας οι Αμερικανοι. Γι'αυτο κανουν και τα αδυνατα δυνατα και παντοτε να κρατουν την Ρωσσια ΜΑΚΡΙΑ απο την Ελλαδα. Εν τουτοις ερχεσαι εσυ σημερα να παρεις το μερος των Αμερικανων σ' αυτο το σπουδαιο θεμα. 
Αναρωτιεμαι λοιπον ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΙ' ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Ετσι κανουν και οι μεγαλοι προδοτες, παριστανουν τους μεγαλους πατριωτες μεχρι να τους δωθει η ευκαιρια να χυσουν το δηλητηριο τους στην καταλληλη στιγμη, και αυτη η στιγμη για την Ελλαδα ειναι ενα χερι βοηθειας απο τη Ρωσσια και ερχεσαι εσυ με τα ανωτερω να κανεις απειρως μαγαλυτερη ζημια απ'οτι κανεις με τα "πατριωτικα σου" αρθρα."(ακολουθεί το ονοματεπώνυμο).

(Το όνομα του αποστολέα δεν έχει αξία να δημοσιοποιηθεί. Σημασία έχει να καταδειχτεί το περιεχόμενο της αντίδρασης και κυρίως ο τρόπος της σκέψης)

Και η απάντηση μου που ήταν οφειλόμενη είναι η παρακάτω: 

Μπορείς λοιπόν και να μη διαβάζεις πατριωταρά, ούτε τα άρθρα μου ούτε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ αφού έχεις αυτή την άποψη για την ιστοσελίδα αλλά και για τον γράφοντα προσωπικά.. Εγώ ποτέ δε δήλωσα αρθρογραφώντας ότι θα συμπεριφέρομαι ως σούργελο χωρίς κρίση, μόνο και μόνο επειδή κάποιες απερίσκεπτες κολεγιές έγιναν της μοδός από κάποιους όψιμους και νεοφώτιστους πατριώτες. Και επειδή δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει η λέξη "κλακαδόροι" και επειδή καθ υπέρβαση κάθε δεοντολογίας με αποκαλείς άθλιο, σου λέω λοιπόν ότι άθλιοι κλακαδόροι είναι κάτι άθλιοι σαν εσένα που λειτουργούν ως άβουλα φερέφωνα χωρίς κρίση και χωρίς λογική. Και για να γίνω σαφέστερος...

Το έθνος μας και ο λαός μας μπορεί να περιμένει στήριξη από το ρωσικό λαό, αλλά δεν μπορεί να περιμένει καμία στήριξη από τα στρατιωτικά και βιομηχανικά συμπλέγματα της ρωσικής ολιγαρχίας του πλούτου ή οποία καταδυναστεύει και το ρωσικό λαό. Αυτοί λοιπόν που καταδυναστεύουν τους ρώσους πολίτες στην καθημερινότητά τους, και που εντελώς συμπτωματικά ανήκουν στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη μας, δεν μπορεί να είναι δυνάστες στη χώρα τους και να έρθουν ως λυτρωτές στη δική σου τη χώρα. Μην παραμυθιάζεσαι.
Και για να συνεχίσω...

Που την είδες βρε απίστευτε άνθρωπε τη δική μου αβάντα στους Αμερικανούς???
Ποια λογική λέει ότι αν κρίνεις όσο μπορείς νηφάλια τα τεκταινόμενα στη Ρωσία, αυτό σημαίνει ότι στηρίζεις τους Αμερικανούς??? Βρες μου ένα άρθρο στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ που να στηρίζει τους Αμερικανούς με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιαδήποτε εκδήλωση της πολιτικής τους. Ασε λοιπόν αυτές τις βρωμιές, και τέτοιους φτηνούς συνειρμούς, δεν έχω καμία επιφύλαξη να τους αντιμετωπίζω όπως τους αξίζει πραγματικά. Ποιός σου είπε ότι αυτή η χώρα την βοήθεια που περιμένει την περιμένει ως νέα υποτέλεια που θα αλλάξει απλώς νταβατζή και ο ραγιάς θα παραμείνει ο ίδιος???
Ποιά πατριωτική ηθική λέει πως η βοήθεια που περιμένει αυτή η χώρα θα δοθεί από την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών κολοσσών της Ρωσίας???
Ποιός σου είπε ότι ο δρόμος της εξάρτησης είναι μονόδρομος και πως διαδρομή εθνικά περήφανη και εθνικά ανεξάρτητη δεν υπάρχει???
Ποιος σου είπε ότι οι ρωσικοί κολοσσοί και οι πολιτικοί ατζέντηδες που τους στηρίζουν, νοιάστηκαν για τη δική σου την αξιοπρέπεια με το αζημίωτο???
Ποιός σού είπε ότι όλοι αυτοί δεν έχουν τους δικούς τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς και προκειμένου να τους υπηρετήσουν θα δίσταζαν να πουλήσουν προστασία στους αφελείς???

Αν είμαι ή όχι εγώ με τους προδότες θα με κρίνουν μόνο τα παιδιά μου και η προσωπική μου συνείδηση. Αυτό πάντως που σίγουρα δε θα κάνω σε ότι αφορά την προσωπική μου αξιοπρέπεια, είναι να μπω σε διλήμματα αναζήτησης νταβατζή και να έχω την αυταπάτη ότι έτσι υπερασπίζομαι την αξιοπρέπεια της πατρίδας μου.
Αυτό το θλιβερό και ατιμωτικό καθήκον το αφήνω σε όλους εκείνους - αφελείς ή μη - που δεν αντιλαμβάνονται ότι αν αναζητούν εναλλακτικό νταβατζή προκειμένου να αντιμετωπίσουν το παλιό τους νταβατζηλίκι, στο τέλος συνθλίβονται στον ανελέητο ανταγωνισμό των νταβατζήδων και μένουν με το πουλί στο χέρι.
Οι "σύμμαχοί" μας Αγγλοαμερικανοί στον αντιφασιστικό αγώνα ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, έγιναν την επόμενη της απελευθέρωσης οι νέοι δυνάστες μας.
Αν αυτό το ξεχνάς ή δεν το έμαθες ποτέ, λυπάμαι αλλά για τον πατριωτισμό μου δεν αισθάνομαι καμία ανάγκη να απολογηθώ σε ανιστόρητους.
Δυστυχώς ή ευτυχώς στην Ελλάδα περισσεύουν οι γιαλατζή "πατριώτες" που είναι πρόθυμοι να παίζουν το ρόλο του φερέφωνου, άλλοι σε παλαιότερα και άλλοι σε επίδοξα αφεντικά. Εγώ από αυτό το θλιβερό καθήκον προτιμώ να απέχω.

Αποφασίστε λοιπόν εσείς ποιος είναι ο πατριώτης και ποιος ο άθλιος. Όχι γιατί κάποιος αναζητεί προσωπικά εύσημα, αλλά για έναν και μόνο λόγο κατ αποκλειστικότητα.

Γιατί πίσω από φαινομενικά αθώες απόψεις και αντιλήψεις, κρύβονται ή παίζονται τα πιο άθλια παιχνίδια σε βάρος του τόπου και της ελπίδας ενός χιλιοπροδομένου λαού.

Και το ζήτημα βεβαίως δεν είναι η άποψη του τάδε ή του δείνα αναγνώστη ή αρθρογράφου, αλλά η ανάγκη να υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται απόψεις και αντιλήψεις που δείχνουν να είναι δημοφιλείς, αλλά αλλοτριώνουν συνειδήσεις, και αυτοί που τις αξιοποιούν, ούτε αφελείς είναι όυτε και τόσο αθώες είναι οι προθέσεις τους.


1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ! ΕΤΣΙ! ΝΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή