Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΣΚΑΜΝΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΑΚΗ

Στο εδώλιο στέλνει ο εισαγγελέας Εφετών κ. Γαληνός Μπρής τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» για το έτος 2010 (χρήση 2009).

Με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού αλλά και τη διατήρηση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί. Δηλαδή, τη δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την υποχρέωση της εγγυοδοσίας ύψους 150.000 ευρώ και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή του κ. Τσοχατζόπουλου λόγω παραγραφής του αδικήματος της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» τα έτη 1998-2005.

Το επίμαχο ακίνητο, το νεοκλασικό σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δεν είχε δηλωθεί από τον πρώην υπουργό, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Παράλληλα, η δήλωση «πόθεν έσχες» για την οποία ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής...

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα που απέστειλε στο Εφετείο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής κ. Βαγγέλης Αργύρης, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955, 87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως δανειοδότηση και συγκεκριμένα αναφέρει δύο δάνεια.

Στη δήλωση δεν περιλαμβάνεται το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ κάποια παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν φαίνεται να δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του πρώην υπουργού.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσοχατζόπουλος φαίνεται να υποστηρίζει πως το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010 και επίσης ισχυρίζεται ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής, που, κατά την άποψή του, δεν αφήνουν κανένα κενό και δεν δημιουργούν αμφισβήτηση για την οικονομική του κατάσταση.

Τον τελικό λόγο τώρα έχει το Συμβούλιο Εφετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου