Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΛΛΟΤΙΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Μεγαλοβδομαδιάτικες ημέρες διάλεξε ένας έγγαμος ιερέας να σκανδαλίσει το Πανελλήνιο το 1931.

του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΚΙΑΔΑ

Προηγουμένως είχε σκανδαλιστεί ο ίδιος ο πατέρας Ανδρέας με την Δωροθέα, η οποία ήταν ενορίτισσά του στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού που ιερουργούσε. Χωρίς να σκεφτεί οικογένεια και παιδιά, ξετρελάθηκε από την ομορφιά και το μπρίο της χήρας. Όπως λέει ο λαός, «μπήκε μέσα του ο διάβολος». Αλλά πριν από τόσα χρόνια θεωρείτο μέγα σκάνδαλο και οι δύο τους βρέθηκαν πρωταγωνιστές στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Και ενώ ο Τύπος είχε βρει θέμα να ασχολείται, το ζεύγος εξαφανίστηκε «σα να το κατάπιε η γη!». Εις μάτην ανέμεναν οι ενορίτες τον ιερέα τους και οι δημοσιογράφοι τον πρωταγωνιστή τους. Άλλοι υποστήριζαν ότι αυτοκτόνησαν κάπου έξω από τα Βίλλια, άλλοι ότι τους είδαν με πλοίο να κατευθύνονται στην Κρήτη απ’ όπου καταγόταν ο ιερέας, ενώ έδιναν και έπαιρναν οι διαδόσεις πως η εκκλησία είχε αποφασίσει να τον αποσχηματίσει...


Τίποτε από αυτά δεν συνέβαινε, ο πατήρ Ανδρέας εντοπίσθηκε μετά από καιρό να έχει ανοίξει «Στιλβωτήριον Υποδημάτων» στα Ψηλά Αλώνια των Πατρών με το όνομα Δημήτριος Αργυρίου! Είχε φροντίσει να ξυριστεί από μόνος του, να κουστουμαριστεί και, παίρνοντας την Δωροθέα του, προσπάθησε να εξαφανιστεί στην Πάτρα, αφού πούλησαν ότι είχαν και δεν είχαν στην Αθήνα.

Αλλά το σημάδι στο μέτωπό του από το καλημαύχι τον πρόδωσε. Τον αναγνώρισε εκεί ένας ιερέας, ο οποίος φρόντισε… χριστιανικώτατα να κοινοποιήσει το γεγονός προς κάθε κατεύθυνση. Ουρές Πατρινών, συγκεντρώνονταν έξω από το Στιλβωτήριο και την κατοικία του ζεύγους, το οποίο αναγκάστηκε να ξαναμαζέψει το βιος του και να κατευθυνθεί προς τη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε ο αδελφός της Δωροθέας. Η ειλικρίνεια του ιερέα ήταν αφοπλιστική: «Έχω δικαίωμα να ζήσω ως ελεύθερος άνθρωπος»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου