Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΤΑ ΗΤΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ

Θέλουμε να θυμίσουμε, με αφορμή τα της φυλάκισης Τσοχατζόπουλου, και με πρόσθετη αφορμή κυπριακό δημοσίευμα, τον τραγικότερο, για την πατρίδα, ''άθλο'' της ομάδας Τσοχατζόπουλου. 

Όταν ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, ενταφίασαν τις συστοιχίες των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στη Κρήτη και αποτελείωσαν το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος - Κύπρου.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πρώτες πηγές πως η Αθήνα εξανάγκασε τότε την Λευκωσία σε αμυντικό ξεγύμνωμα και εθνική ταπείνωση.

Να θυμίσουμε τι παίχτηκε την  27η Νοεμβρίου 1998 στο Μέγαρο Μαξίμου; Στην περιβόητη σύσκεψη Σημίτη - Κληρίδη, με τους εκατέρωθεν υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Θ. Πάγκαλο, Γ. Κασουλίδη, Α. Τσοχατζόπουλο και Γ. Ομήρου; Ο Τσοχατζόπουλος, μέχρι την προηγούμενη μέρα διαβεβαίωνε τον Κύπριο ομόλογό του Γιαννάκη Ομήρου ότι θα παρέμενε υπέρ της εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο, υπό την προσφερομένη τότε ρωσική ασπίδα προστασίας του Ρώσου υπουργού Άμυνας στρατάρχη Σεργκέιρεφ. Εντός Μαξίμου όμως, εμφανίστηκε ο πρώτος και κατηγορηματικότερος εναντίον των S-300. Να θυμίσουμε πως αποτέλεσμα των πιέσεων της Αθήνας τότε, ήταν να παραιτηθεί ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Γιαννάκης Ομήρου...


Στελέχη μας μίλησαν στα χρόνια που ακολούθησαν με τους πρωταγωνιστές (στην Κύπρο) της ταπεινωτικής για την πατρίδα υπόθεσης. Επιμείναμε πως η Λευκωσία έπρεπε να βγει τότε δημόσια και να στηλιτεύσει την αντεθνική πρακτική της Αθήνας. Τα καρκινώματα θέλουν νυστέρι, όχι ασπιρίνες. Πολύ περισσότερο δεν θέλουν παραισθησιογόνα.

Θα επιμείνουμε και θα στηλιτεύουμε εκείνους που αποφάσισαν στην δεκαετία του '90 την εθνική ταπείνωση των S-300, θα θυμίζουμε ποιοί διετέλεσαν νεκροθάφτες του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου. Και θα θυμίζουμε πως όλες οι διαδοχικές κυβερνήσεις στην Αθήνα, δεν έκαναν τίποτα για να ξεθάψουν τους S-300 (έστω στην Κρήτη...) από τα κουτιά και την σκουριά.
Με την ελπίδα να αλλάξει κάτι στο μέλλον. 

Να μην υποστούμε ξανά τέτοιον εξευτελισμό. Διότι δυστυχώς, τα ηττημένα μυαλά είναι -και δεν πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι- εν τοις πράγμασι...

1 σχόλιο:

  1. Τώρα με την περεταίρω γεωπολιτική αναβάθμιση της Κύπρου λόγο ορυκτού πλούτου ίσως πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά να εγκατασταθούν η S300 στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή