Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΑΣΚΗΣΗ - ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ENTERPRISE (ΒΙΝΤΕΟ)

Για “μυστηριώδη αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ”,κάνουν λόγο ισραηλινοί.Η ιστοσελίδα Debkafiles η οποία φημίζεται για τη πληροφόρησή της από τα “άδυτα” των ισραηλινών υπηρεσιών, γράφει ότι “ΗΠΑ,Ισραήλ και Ελλάδα ξεκίνησαν μία μυστηριώδη αεροαναυτική άσκηση με την κωδική ονομασία Noble Dina,μεταξύ Κρήτης,Κύπρου,Τουρκίας,Ισραήλ”.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι “καμία από τις χώρες που συμμετέχουν σ΄ αυτή την άσκηση δεν αποκαλύπτει τη παραμικρή λεπτομέρεια για την άσκηση”. Κι αυτό είναι αλήθεια.Το ΓΕΝ αρνείται επίμονα να αναφέρει οτιδήποτε γι΄ αυτή την άσκηση ,στην οποία το ΠΝ συμμετέχει με μία φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο.

Όμως το ρεπορτάζ της ισραηλινής ιστοσελίδας συνδέει την άσκηση Doble Dina με την άσκηση που άρχισε χθες το πρωί νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο,το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Enterprise και τα εννέα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει,στην άσκηση συμμετέχουν και πλοία του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού. Την διοίκηση όλων αυτών των κινήσεων έχει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.Σενάριο της άσκησης; Αντιμετώπιση πυραυλικής απειλής από το Ιράν.

Όλα αυτά ενώ ο προβληματισμός  για τη χρήση αεροπορικής βάσης του Αζερμπαϊτζάν από την Ισραηλινή ΠΑ ,κοντά στα σύνορα με το Ιράν,μεγαλώνει ειδικά στις ΗΠΑ. Δείτε σε βίντεο τι λέει το STRATFOR για το θέμα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου