Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ... ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ... ΚΑΙ Η ΤΡΟΥΠΑ

Την ώρα που κάποιοι μας δείχνουν το φεγγάρι, πολλοί από μας επιμένουμε να κοιτάζουμε το δάκτυλο… Η τρούπα όμως παραμονεύει στο επόμενο βήμα!!! 


Και το χειρότερο απ όλα είναι πως κάποιοι επιμένουν να παραμένουν πιστοί σε μια τέτοια αδιέξοδη και επικίνδυνη λογική.

Η χθεσινή απόφαση των «ηγετών» του ΝΑΤΟ, να επαναβεβαιώσουν την προσήλωσή τους στην απόφαση του Βουκουρεστίου το 2008 αναφορικά με την ένταξη των Σκοπίων στη συμμοριακή οικογένεια που δολοφονεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, δε συνιστά μια απόφαση αφελών. Γι αυτό και μόνο αφελείς μπορούν να είναι όσοι χειροκροτήσουντο αμφιλεγόμενο "μεγαλείο" της.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο κίνδυνος να καταστεί μπούμερανγκ εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίο τη διαχειρίζονται επικοινωνιακά οι εντολοδόχοι της αφέλειας, δεν είναι απλά υπαρκτός. Είναι δεδομένος και οι διαφαινόμενες συνέπειες θα είναι οδυνηρές για τον τόπο.

Όπως σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των ισχυρών και των νταβατζήδων του πλανήτη, έτσι κι εδώ, οι πραγματικοί κίνδυνοι δεν αποτυπώνονται σε αυτά που δηλώνονται, αλλά σ εκείνα που εντέχνως υποκρύπτονται πίσω από το σαβουάρ βιβρ της πολιτικοστρατιωτικής διπλωματίας.

Για να δούμε λοιπόν για ποιο λόγο ακριβώς χειροκροτούν οι εντολοδόχοι της κατευθυνόμενης αφέλειας...


Εμπόδισε άραγε αυτή η απόφαση με κάποιον τρόπο επί της ουσίας τους Αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων???
Την ώρα που οι ντόπιοι φαφλατάδες θριαμβολογούν για τις διπλωματικές «επιτυχίες» στα νατοϊκά φόρα, οι Αμερικανοί διατηρούν στα Σκόπια τη μεγαλύτερη και πλέον σύγχρονη στρατιωτική βάση σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Εμποδίζει λοιπόν αυτή η απόφαση με κάποιο τρόπο την προώθηση των γεωπολιτικών τους σχεδιασμών???
Προφανέστατα δεν τους εμποδίζει. Κρατούν λοιπόν για τον εαυτό τους την ουσία, και αφήνουν στους φλύαρους  τα επικοινωνιακά λογοπαίγνια της φυγομαχίας με το πρόβλημα.

Συνδυάζεται μήπως η απόφαση του Βουκουρεστίου ή και η χθεσινή απόφαση των "ηγετών" του ΝΑΤΟ, με την ύπαρξη μιας Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, που είναι αποφασισμένη να μην παραδώσει σύμβολα και ουσία σ αυτό το ιδιότυπο παζάρι που κρατά χρόνια???
Σαφέστατα και δε συνδυάζεται. Οι αλλεπάλληλες αναβολές και η διαρκής επανεξέταση του προβλήματος της ονοματοδοσίας, δεν υποκρύπτει την ασυμβίβαστη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας να εμμείνει στα αδιαπραγμάτευτα.
Αυτό που κάνει, είναι να ευτελίζει την αξία τους ροκανίζοντας το χρόνο, στη συνείδηση των πολιτών προλειαίνοντας το έδαφος για μια ακόμη κορυφαία εθνική υποχώρηση στον κατάλληλο χρόνο και προφανέστατα μέσα από ένα καλοστημένο σκηνικό, μέσα από το οποίο η Ελλάδα θα συρθεί να αποδεχτεί όλα εκείνα που δεν κατέδειξε πως είναι αποφασισμένη να μην εκχωρήσει.

Τι λέει τελικά αυτή η πολυδιαφημισμένη απόφαση της συμμορίας των δολοφόνων τότε και τώρα???
Μήπως προτρέπει τα Σκόπια να σεβαστούν τις αιτιάσεις της Ελλάδας και να κόψουν το σβέρκο τους και να βρουν λύση που δεν θα εμπλέκει με κανέναν τρόπο την Ελληνική ιστορία και την Ελληνικότητα των συμβόλων στις δικές τους κουμπαριές???
Κάθε άλλο…
Αυτό που έκανε και κάνει η συγκεκριμένη απόφαση είναι να δηλώνει πως: «Θα απευθύνουμε πρόσκληση για ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ μόλις βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών»

Για μεταφράστε το αυτό…Λέει με λόγια απλά:
«Μας τα πρήξατε. Στο βαθμό που εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, χεστήκαμε για τα γεννητούρια και τα βαφτίσια σας. Βρείτε τρόπο να εμφανίσετε την ιστορία και τις αξίες σας ως… γεωγραφία, βρείτε τρόπο να το περάσετε και στους χαχόλους που συνεχίζουν να σας ανέχονται και να χειροκροτούν τους ψεύτικους λεονταρισμούς σας, και ελάτε να σας ανακηρύξουμε συζύγους. Και να μας πρήξετε και πολύ, όταν θα κρίνουμε πως πρέπει να λυθεί το πρόβλημα, έχουμε πάντα τον τρόπο να επιβάλουμε τη λύση. Ως τότε παίξτε με τις λογικές της Ντόρας και του Γκρούεφσκι, και όταν κουραστείτε τα ξαναλέμε. Προς το παρόν και με «ανώνυμους» ή και «αβάπτιστους» την κάνουμε τη δουλειά μας».

Που αποσκοπεί λοιπόν αυτή η "απερίσκεπτη" θριαμβολογία???
Σε δυο πράγματα πρωτίστως αποσκοπεί.
Το πρώτο είναι, να ευτελίσει στη συνείδηση του λαού την ουσία του ως εθνικό πρόβλημα, άρα και το φορτίο μειοδοσίας που συμπεριλαμβάνει η διαφαινόμενη λύση, και έτσι να την καταστήσει εύπεπτη και χωρίς σθεναρές κοινωνικές αντιδράσεις.
Το δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό, είναι να μετατοπίσει τη λαϊκή συλλογιστική από το πραγματικά κυρίαρχο πρόβλημα.
΄
Έτσι… Ενώ η Ελλάδα θα έπρεπε να πρωτοστατεί σε ένα κίνημα με πολλές και σημαντικές διεθνείς συμμαχίες, και να προβάλει με τρόπο ασυμβίβαστο το αίτημα της άμεσης διάλυσης του δολοφονικού σχηματισμού που ακούει στο όνομα ΝΑΤΟ…
Περιορίζεται να χειροκροτεί το γεγονός ότι η δολοφονική συμμαχία, έχει τη δυνατότητα να συνεχίζει να δολοφονεί και να βάζει μπουρλότο στον πλανήτη, χρησιμοποιώντας και το έδαφος των Σκοπίων, κι ας διαχειρίζεται ακόμη τον Γκρούεφσκι ένα «νόθο» παιδί, που αρνείται να αναγνωρίσει την πατρότητα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η «μαγκιά» και η αποτελεσματικότητα στο επικοινωνιακό θέατρο που χορογραφούν, ως αποκλειστικό μέτρο έχει το βαθμό της αφέλειας της κοινωνίας στην οποία απευθύνεται.

Είστε λοιπόν αφελείς??? Χειροκροτήστε την επιτυχία της επικοινωνιακής τους εξαπάτησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου