Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ???

Αν ναι, τότε το φωτοτυπημένο σενάριο που ακολουθεί δε θα σας αφησει καμία αμφιβολία. Έχουμε και λέμε... 

Χθες έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ... 
Σήμερα βγαίνει η Ισπανία από το ευρώ... 

Κι εμείς ρωτάμε τους απανταχού καραγκιόζηδες... 


Αύριο που το ευρώ θα αυτοκαταργηθεί και η ευρωζ'ωνη θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη, τι θα κάνετε βρε μπαγάσηδες??? Σε ποιό ευρώ θα μείνετε??? Από ποιά Ευρωζώνη δε θα βγείτε???
Και τι σκατά θα την κάνετε την κόκκινη γραμμή σας, όταν θα έχει εξατμιστεί ακόμη και το χαρτί πάνω στο οποίο την έχετε ζωγραφισμένη???

Δείτε παρακάτω τίτλο... Θυμηθείτε τί έγινε χθές στο χρηματιστήριο... Δείτε τι γίνεται σήμερα...
Και αναλογιστείτε ποιός πιάνεται μακάκας και ποιός γιομίζει παράδες το παντελόνι του τρομοκρατώντας τους αφελείς...

Απορρίφθηκε το σχέδιο διάσωσης της Bankia και... "Τισπανικός" στις αγορές, φόβοι για έξοδο της Ισπανίας από το ευρώ! 

Η ισπανική καταιγίδα τείνει να μετατραπεί σε τυφώνα για τις αγορές, καθώς το πρωί της Τρίτης η Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα απέρριψε το σχέδιο διάσωσης της τράπεζας Bankia, η οποία απειλείται με καταρρευση συμπαρασύροντας συνολικά τον τραπεζικό κλάδο της χώρας.

Η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να πιέζονται σημαντικά τα ισπανικά ομόλογα και το κόστος δανεισμού για την ισπανική οικονομία να ανεβαίνει στο 6,6%. Το ευρώ υποχωρεί πάλι, κάτω και από τα 1,2450 δολάρια, ενώ πλέον έγκριτοι αναλυτές μιλούν για τον κίνδυνο να αναγκαστεί η 4η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης να εγκαταλείψει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Χαρακτηριστικό είναι άρθρο του αμερικανικού Marketwatch, το οποίο εντοπίζει έξι λόγους για τους οποίους οι Ισπανοί θα αναγκαστούν να αφήσουν πρώτοι το ευρώ!...

Την ίδια ώρα, πιέζονται και τα ιταλικά ομόλογα, καθώς οι αγορές στέκονται στο κόστος που θα έχει η ιταλική οικονομία από τον φονικό χτεσινό σεισμό, ο οποίος συν τοις άλλοις είχε ως συνέπεια να σταματήσει και η παραγωγή μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στον Βορρά, όπως η Ferrari και η Lamborghini.

Η πτώση είναι 0,9% στην Φρανκφούρτη, έχει ξεπεράσει το 1% στο Παρίσι και στο Λονδίνο, ενώ στο -0,5% είναι το Μιλάνο και στο -1,3% η Μαδρίτη, όπου όμως έχουν σταματήσει να διαπραγματεύονται αρκετές μετοχές του τραπεζικού κλάδου για λόγους ασφαλείας.

Συνακόλουθα, και με φόντο και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί επανακρατικοποίησης του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και των τραπεζών, το ελληνικό χρηματιστήριο πραγματοποιεί άλλη μια βουτιά πάνω από 2%, με τον γενικό δείκτη κάτω από τις 515 μονάδες.

Μεγάλες οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με την Εθνική να πέφτει σχεδόν 5% στα 1,20 ευρώ, ενώ το ταμπλό έχει κοκκινίσει συνολικά, με ηπιότερες τις απώλειες στον ΟΠΑΠ και στην Eurobank και με κέρδη σε τίτλους όπως η Ιντραλότ, η Frigoglass και το Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου