Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ... ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ???

Την Παρασκευή ανακοινώνεται το ...«βελτιωμένο» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ... 

Την Παρασκευή θα δοθεί στη δημοσιότητα το συνολικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Π.Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για ριζικά νέο πρόγραμμα αλλά για βελτιώσεις που εμβαθύνουν και επικαιροποιούν τα προγραμματικά θέματα, ώστε να εναρμονιστεί με τις ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι οι αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών, δεν έγιναν πάνω στο πρόγραμμα που είχε δώσει στη δημοσιότητα τον Απρίλιο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γύρω από το παλαιότερο πρόγραμμα....

Κυρ σκουρλέτη τα στελέχη σας σε ποιο πρόγραμμα είναι ...κουρτισμένα??? Για λευκά... Για χρωματιστά??? Ή με πουά βούλες??? ...


Και κατήγγειλε ότι υπήρξε μεθοδευμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί σύγχυση για τις θέσεις του.

Για παράδειγμα ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι στο πρόγραμμα του Απριλίου δεν υπάρχει καμία αναφορά για 100 χιλιάδες θεσεις εργασίας ή για 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό.

Περιγράφοντας το γενικό πλαίσιο του προγράμματος, είπε ότι είναι ένα πρόγραμμα ανακοπής της πορείας προς την καταστροφή της χώρας, κινείται στη λογική της ακύρωσης των μνημονιακών πολιτικών και της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, με προοπτική διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του και αναζήτησης ευρωπαϊκής λύσης.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Μία για την οικονομία, μία για το κοινωνικό κράτος, μία για την εξωτερική πολιτική και μία για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος, τη δημοκρατία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει με νόμο τη λογική του Βασικού Μετόχου, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η διαπλοκή έχει σφραγίσει την πολιτική ζωή τόπου τις τελευταίες δεκαετίες, έκανε λόγο για τη σχέση ιδιοκτητών ΜΜΕ με την ανάληψη δημοσίων έργων, τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι μια γάγγραινα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί με αυτές τις λογικές και όπως είπε «θα επανέλθουμε».

Ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει αλλαγή στα ψηφοδέλτιά του, τονίζοντας ότι τα ψηφοδέλτια, θα μείνουν ως έχουν με απόλυτο σεβασμό στην κατάταξη, όπως διαμορφώθηκε από το εκλογικό σώμα.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε σειρά δημοσιευμάτων, ότι «το παλιό ΠΑΣΟΚ έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ» αναφερόμενος σε πολιτικά στελέχη ή συνδικαλιστές από άλλους χώρους.

Οσον αφορά την κυρία Λούκα Κατσέλη, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι επίκειται η ανακοίνωση για την πολιτική στήριξη της κυρίας Κατσέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου