Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΚΛΕΨΑΝ 103 ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΕΡΟΣ - ΑΕΡΟΣ

Κατασχέθηκε Βαν με 103 πυραύλους αέρος-αέρος την Πέμπτη στην πόλη Σλίβεν της Βουλγαρίας. Λόγω της υπόθεσης απαγορεύτηκε η έξοδος δύο στρατιωτικών στην αεροπορική βάση «Μπεζμέρ». 

Λεπτομέρειες της υπόθεσης ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και στρατιωτικός εισαγγελέας, Καλίν Γκεοργκίεφ, ο οποίος δήλωσε ότι η καθοδήγηση για την κλοπή των πυραύλων είτε είναι έργο διεθνών οργανισμών ή ομάδων που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Σύμφωνα με τον Γκεοργκίεφ είναι μια καθαρά εγκληματική πράξη και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος βρίσκεται πίσω από τη δράση αυτή. Οι πύραυλοι είχαν κλαπεί από την Αεροπορική Βάση «Μπεζμέρ» και μεταφέρθηκαν με ένα φορτηγό ιδιοκτησίας της VMZ-Sopot. Στο αυτοκίνητο υπήρχαν δύο άνθρωποι. Ο οδηγός και ένας φρουρός ασφαλείας. 

Από την ανάκριση διαπιστώθηκε ότι...


Δεν ήταν σχετικοί με την υπόθεση της κλοπής από το στρατόπεδο και γι’ αυτό απαλλάχθηκαν των κατηγοριών. Οι 103 αεροπορικοί πύραυλοι ήταν φυλαγμένοι μέσα στο Βαν. Ήταν τοποθετημένοι μέσα σε ξύλινα κιβώτια. Το Βαν εντοπίστηκε τυχαία Γύρω στις 12:00 ένα περιπολικό αυτοκίνητο σταμάτησε το φορτηγό προκειμένου να ελέγξει τις άδειες κυκλοφορίας και φορτίου. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι υπήρχε σήμανση στο φορτίο για μετακίνηση ανώμαλων φορτίων. Στη συζήτηση με τον οδηγό ένας αστυνομικός πρόσεξε ότι ένα κιβώτιο ήταν ανοικτό και ξεχώρισε κάτι σαν …πύραυλο. Αμέσως κοινοποιήθηκε το συμβάν στην Στρατιωτική Αστυνομία, στον Στρατιωτικό Εισαγγελέα και στην Στρατιωτική Αντικατασκοπεία. Στο μεταξύ συνελήφθηκαν δύο άτομα στο στρατόπεδο «Μπεζμέρ» τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξή τους. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου