Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΤΩΡΑ ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ "ΓΚΡΙΖΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ"

Η επιστροφή των γκρίζων κουστουμιών της Ελλάδας; 

Οι πολιτικοί παρατηρητές στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχουν ερμηνεύσει σωστά τις ισορροπίες, εν όψει των ελληνικών εκλογών της Κυριακής, γράφουν οι Financial Times.

Πολλοί στην Ευρώπη μιλούν για παρέμβαση των ενόπλων δυνάμεων, την οποία θα πυροδοτήσει η αποτυχία των παραδοσιακών πολιτικών τάξεων της Ελλάδας και ο ριζοσπαστισμός των ψηφοφόρων.

Όμως, οι FT απορρίπτουν ένα τέτοιο σενάριο. «Πολύ πιο πιθανή από μια στρατιωτική παρέμβαση είναι η προοπτική η Ελλάδα να στραφεί μετά τις εκλογές σε μία... 


Επίλεκτη ομάδα από τους λεγόμενους τεχνοκράτες για να σχηματίσουν, στο σύνολό της ή μερικώς τη νέα κυβέρνηση, όπως έχει κάνει δύο φορές από τον περασμένο Νοέμβριο».

Μάλιστα, οι FT δεν αποκλείουν ακόμα και την επανεμφάνιση του Λουκά Παπαδήμου. «Νηφάλιοι, ικανοί διαχειριστές όπως ο Παπαδήμος έχουν την εμπιστοσύνη της υπόλοιπης Ευρωζώνης. Και αφού η Ευρωζώνη είναι ο μεγάλος ξένος πιστωτής της Ελλάδας, αυτό μετράει».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμπιστεύονται περισσότερο άνδρες όπως ο Παπαδήμος, από ό,τι τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατηγορείται για την επιμονή του να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, το Μάιο, ακριβώς την ώρα που η κυβέρνηση Παπαδήμου άρχιζε να κάνει κάποια πρόοδο στις δεσμεύσεις της απέναντι στους ξένους πιστωτές, γράφει το δημοσίευμα.

ΙΣΟΤΙΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου