Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΚΟΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΠΑΔΟΥΣ... ΗΓΕΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ... Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ

Αλλά αυτό δεν αρκεί... Οι πρωτεργάτες της καταστροφής πρέπει να οδηγηθούν στο φυσικό δικαστή για την παραδειγματική τους τιμωρία...

Η απροθυμία στελεχών να συμμετάσχουν στην προεκλογική εκστρατεία του ΠαΣοΚ - λόγω και των συνθηκών υπό τις οποίες διεξάγεται η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου (δηλαδή χωρίς σταυρό προτίμησης), αλλά και η δυναμική που εξακολουθεί να παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στέλνουν αρνητικά μηνύματα στην Ιπποκράτους για την εκλογική επίδοση του κόμματος στις επικείμενες εκλογές.

Ειδικώς σε περιοχές όπως η Β' Αθηνών, όπου το κόμμα εξέλεξε στις εκλογές της 6ης Μαΐου μόλις τέσσερις βουλευτές, ο προβληματισμός είναι ιδιάιτερα έντονος.

Πολιτικά στελέχη που μέχρι πρότινος βρίσκονταν μάλιστα στην πρώτη γραμμή, δεν διστάζουν να εκδηλώσουν τις αρνητικές τους εκτιμήσεις εν όψει της δεύτερης αναμέτρησης.

Οι ανησυχίες αυτές εντοπίζονται στο κατά πόσον θα καταστεί εν τέλει δυνατόν...

Για το ΠαΣοΚ να διατηρήσει τη δύναμή του και να αντισταθεί στις ισχυρές πιέσεις που δέχεται από το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περιφέρεια ήταν στις προηγούμενες εκλογές μία από εκείνες στις οποίες εμφάνισε ιδιαίτερη δυναμική η Αριστερά, ο φόβος που εκφράζεται στους κόλπους του ΠαΣοΚ συνοψίζεται στο αν και κατά πόσον το κόμμα θα κατορθώσει να εκλέξει έστω και τους τέσσερις βουλευτές της 6ης Μαΐου (Α. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Μ. Ανδρουλάκης και Απ. Κακλαμάνης).

Εν αναμονή της επιβεβαίωσης ή διάψευσης αυτής της απαισιοδοξίας, το βλέμμα πολλών στελεχών του ΠαΣοΚ στρέφεται ήδη στις μετεκλογικές εξελίξεις - είτε το κόμμα συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα με οποιονδήποτε τρόπο, είτε όχι.

«Αυτοδιάλυση»
Σύμφωνα δε με δημόσιες δηλώσεις προσώπων όπως ο κ. Θ. Πάγκαλος ή η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, η μετεκλογική συζήτηση για τη φυσιογνωμία, τον πολιτικό προσανατολισμό ή ακόμη και την επιβίωση του ΠαΣοΚ στις νέες συνθήκες, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Μιλώντας την Πέμπτη στον Real Fm, η πρώην υπουργός σημείωσε μεταξύ των άλλων: «Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ΠαΣοΚ είναι τεκτονικές, με όρους που θα συμφωνηθούν μετά τις αλλαγές για την αυτοδιάλυσή του και την ανασυγκρότησή του».

Σε αυτές τις συνθήκες, οι τάσεις καλλιέργειας διαύλων επικοινωνίας μίας μερίδας στελεχών με τις δυνάμεις της Αριστεράς είναι ούτως ή άλλως ήδη ορατές και κατά πολλούς, το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι καθοριστικό για τον τρόπο και την ταχύτητα με την οποία θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου