Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ"

Το φαινόμενο είναι ελληνικό. Κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση απόστρατοι βγάζουν τα πολιτικά και σπεύδουν να ξαναφορέσουν στολή και γαλόνια για να σώσουν τις ΕΔ της χώρας και γιατί όχι και την ίδια τη χώρα.

Είναι οι λεγόμενοι “δικαιωθέντες”.Οι οποίοι ,σύμφωνα με το σκεπτικό είχαν αδικηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση και όταν έρχεται η επόμενη …δικαιώνονται επιστρέφοντας στην υπηρεσία. Που σημαίνει:

•”Κόβουν” την εξέλιξη νεότερων αξιωματικών κάποιοι από τους οποίους ασφαλώς είναι εξαιρετικοί

•Εισπράττουν κι ένα καλό ποσό για την επιστροφή τους από τη διαφορά του ποσού της μισθοδοσίας τους και της σύνταξής τους,στην οποία μην ξεχνάμε ,άδικα οδηγήθηκαν!

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα από το 1974 και μετά είναι ασύλληπτο...

Η “κομματοκρατία” σ΄ όλο της το μεγαλείο και σε δύο αποχρώσεις:μπλε και πράσινη.

Τα ελληνικά κόμματα με πρώτα και καλύτερα βέβαια τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,”ευνούχησαν” με τρόπο φοβερό τις ΕΔ από τη μεταπολίτευση και μετά. Για να προχωρήσει αξιωματικός μπροστά και να έχει μία αξιόλογη καριέρα δεν αρκούσε να έχει ικανότητες. Θα έπρεπε να είναι υπό του γαλανόλευκου πυρσού ή του κατπράσινου ήλιου! Και για να είμαστε ακριβείς πολλοί άξιοι αξιωματικοί με πλήθος προσόντων και πτυχίων βρέθηκαν νωρίς ,νωρίς σπίτι τους -κι από κει βέβαια στον ιδιωτικό τομέα που τους αξιοποίησε- επειδή δεν είχαν …ούτε πυρσό ,ούτε ήλιο να δείξουν!

Η γελοιότητα των επαναφορών που κάθε κόμμα επέβαλε ,υποτίθεται ότι θα καταργούνταν. Από τα τέλη της δεκαετίας του 90 όταν ένα από τα δύο κόμματα ήταν αντιπολίτευση κατακεραύνωνε το άλλο που ήταν κυβέρνηση για επαναφορές αποστράτων και έλεγε ότι μόλις αναλάβει την εξουσία δεν θα χρησιμοποιούσε κανένα απόστρατο! Και μόλις γινόταν κυβέρνηση έφερνε τους δικούς του!

Όλα αυτά τις εποχές που οι “αγελάδες ήταν παχιές” και το “λίπος” που είχαμε να κάψουμε άφθονο.

Άλλαξαν όμως τα πράγματα δραματικά. Είναι καιρός να σοβαρευτούμε όλοι μας. Ας εκμεταλλευθούμε τις “ευκαιρίες” που παρέχει η κρίση που περνάμε και ας αλλάξουμε νοοτροπίες,θέσεις ,απόψεις και πρακτικές που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.

Ας καταλάβουν και στη Συγγρού και στην Ιπποκράτους ότι η ζωή τα ΄φερε έτσι ώστε αυτοί οι ίδιοι που προκάλεσαν το πρόβλημα ,έχουν κληθεί και να το λύσουν. Ο μοναδικός τρόπος που έχουν για να καταφέρουν κάτι είναι να αφήσουν πίσω τις καταστροφικές τους πρακτικές.

Είναι η τελευταία ευκαιρία που τους έχει δοθεί από τους πολίτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου