Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ... ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ

Τη μέση λύση φαίνεται ότι βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον χειρισμό της δανειακής σύμβασης καθώς από την αρχική καταγγελία της, ο κ. Αλέξης Τσίπρας από την Σπάρτη μίλησε για «επιλεκτική και μερική επαναδιαπραγμάτευσή της» ενώ εγγυήθηκε ότι θα συνεργαστεί με τους εταίρους.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποσυνδέσει την ακύρωση του Μνημονίου με την συμμετοχή της χώρας στο ευρώ κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «Βαφτίζουν το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της Βουλής των Ελλήνων να καταργήσει νόμο του κράτους ως δήθεν μονομερή ενέργεια». Εξήγησε ότι «η ακύρωση ενός νόμου, όπως είναι το Μνημόνιο, είναι εσωτερική υπόθεση κάθε κυρίαρχου κράτους» και επισήμανε ότι «Εμείς και το Μνημόνιο θα ακυρώσουμε και τους δυσμενείς όρους της δανειακής σύμβασης θα επαναδιαπραγματευτούμε. Από πότε η επιλεκτική και μερική επαναδιαπραγμάτευση συνιστά ρήξη;».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν επινοήσει «τρία προεκλογικά τεχνάσματα για να περάσουν το μνημόνιο από την πίσω πόρτα στις 17 Ιουνίου» εξηγώντας ότι...


«Το πρώτο τέχνασμα είναι η παραπλανητική σύνδεση της ακύρωσης του Μνημονίου με την συμμετοχή της χώρας στο ευρώ… το δεύτερο η δήθεν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και το τρίτο η απελπισμένη προσπάθεια του κ. Σαμαρά να αναβιώσει διαχωριστικές γραμμές από το βαθύ και καταδικασμένο παρελθόν του τόπου».

Πέραν αυτών, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ως εγγυητής της παραμονής της χώρας στο ευρώ τονίζοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και «εγγυόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Επιπροσθέτως, επιχείρησε να αντιστρέψει το δίλλημα που θέτει η ΝΔ ταυτίζοντας το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου με την δραχμή, λέγοντας  ότι «ο ελληνικός λαός στις 17 Ιουνίου θα επιλέξει: Ή το Μνημόνιο, που οδηγεί την Ελλάδα σε οικειοθελή αποχώρηση απόν την Ευρωζώνη. Ή το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που εγγυάται τη συμμετοχή της στο ευρώ και την έξοδο της χώρας από την κρίση». Επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι έχουν επενδύσει τις τελευταίες τους ελπίδες «Στη στρατηγική του φόβου και της ανασφάλειας» και σημείωσε ότι «Στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα δεν θα είναι ακυβέρνητη. Ακυβέρνητη πολιτεία, έρμαιο των δανειστών της, ήταν η χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια.  Στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση της Αριστεράς. Κυβέρνηση που θα απαλλάξει το λαό και τον τόπο από το Μνημόνιο της καταστροφής».

Πέραν της κατάργησης του Μνημονίου, μίλησε μεταξύ άλλων για «αξιοκρατία» αλλά και για την ανάγκη να υπάρξει αστυνόμευση στους δρόμους και τις γειτονιές. Συγκεκριμένα, μίλησε για  «αξιοκρατική και ορθολογική λειτουργία του κράτους. Ενός κράτους που θα λειτουργεί μα διαφανείς και δίκαιους κανόνες. Και όπου ο καθένας θα κάνει τη δουλειά για την οποία αμείβεται» για αντιμετώπιση του «καθημερινού εγκλήματος και μικροεγκλήματος με τον αστυνομικό της γειτονιάς. Θα αποκαταστήσουμε την οικονομική και επαγγελματική αξιοπρέπεια του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας…Η θέση του αστυνομικού είναι στη γειτονιά και στον δρόμο. Για να προστατεύει τους πολίτες. Δεν είναι στα γραφεία της εξουσίας και στους διαδρόμους της Βουλής. Είναι εκεί που παράγεται το έγκλημα. Όχι εκεί που παράγεται η πολιτική. Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εξουσία, ο αστυνομικός θα προστατεύει το μέσο πολίτη. Δεν θα προστατεύει ούτε το μεγαλοεπιχειρηματία ούτε το μεγαλοδημοσιογράφο. Θα πάψει η Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί ως ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι».

Τέλος ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ενώ η ΝΔ διαιρεί, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενώνει» και κάλεσε τους πολίτες να «ανταποκριθούν στο προσκλητήριο πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου