Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΦΑΣΟΛΙΑ... ΤΟΝ ΚΕΡΑΣΑΝ ΚΛ@ΣΙΜΟ

Ο Γ. Καρατζαφέρης σε νέες... πατριωτικές επιδόσεις... Το μπακάλικο στην υπηρεσία του "πατριωτισμού"...

Αφού περιηγήθηκε ανάμεσα στις μπλε και πράσινες πολυκατοικίες και «ιδεολογίες», αφού ψήφισε το Α΄ εθνοκτόνο μνημόνιο, αφού έστησε την κυβέρνηση του τραπεζίτη, αφού μπήκε στην κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» που πετσόκοψε τα εργασιακά δικαιώματα, αφού δραπέτευσε απ’ αυτή, γιατί δεν τον ευνοούσαν οι δημοσκοπήσεις, αφού έμεινε έξω από τη λεγόμενη  Βουλή, αφού τον εγκατέλειψαν οι μισοί βουλευτές του ΛΑΟΣ και αφού διαπίστωσε το οριστικό ναυάγιό του, το έριξε σε νέου τύπου πατριωτισμό.

Επειδή δεν είχε τη δυνατότητα διορισμού κοπριτών, όπως οι άλλοι «ιδεολόγοι» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ... 


Άνοιξε το εφήμερο «κοινωνικό παντοπωλείο» ανταλλάσσοντας τις ψήφους με φασόλια, ρούχα, παπούτσια και λάδι.

Όμως η ανταλλαγή δεν απέδωσε! Όσοι έφαγαν τα φασόλια δεν τον ψήφισαν όλοι. Έτσι, η πρώτη φάση του «παρεμβατικού πατριωτισμού» δεν μετατράπηκε σε ψήφους.

Τώρα, μπροστά στο φάντασμα των προσεχών εκλογών, που πλανάται απειλητικά στον ορίζοντα του ΛΑΟΣ, ο πολιτικός κωλοτούμπας εφαρμόζει τη δεύτερη φάση του μοντέρνου πατριωτισμού: Άνοιξε «Γραφείο Εργασίας», όπως λεγόταν παλιά και σήμερα φέρει την επιγραφή του ΟΑΕΔ. 

Από το  ΤΗΛΕΑΣΤΥ άρχισαν εκκλήσεις προς τους άνεργους «να πάρουν τηλέφωνο οι άνεργοι να τους βρουν εργασία». Φυσικά αυτό το «ενδιαφέρον» για τους άνεργους θα εξαντληθεί στις 16 Ιουνίου οπότε λήγει και η Β’ φάση του «παρεμβατικού πατριωτισμού», χωρίς θετικά αποτελέσματα για τον σπαραξικάρδιο αρχηγό. 

Αν ακολουθήσουν και τρίτες εκλογές, ο ΛΑΟΣ θ’ ανοίξει «κοινωνικό πατριωτικό Ιατρικό Κέντρο»!Ο πατριωτισμός σε... δόσεις! 

Εν όψει όλων αυτών θα έλεγα ότι όλες αυτές –και άλλες πολλές- «πατριωτικές» ενέργειες θυμίζουν το γνωστό σαρκαστικό στίχο του Γ. Σουρή, ο οποίος καυτηριάζοντας ανάλογες «πατριωτικές» συμπεριφορές των ψηφοφόρων της εποχής του, έγραφε:

Πουλούσατε την ψήφο σας / αντί του αργυρίου / σαν πρόστυχοι ντελάληδες / του Αναβρυτηρίου. 

Συνελόντι ειπείν: Ο αληθινός πατριωτισμός δεν έχει, δεν μπορεί να έχει, δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως σχέση με φασόλια, ρούχα, λάδια και ρουσφέτια διορισμών που οργιάζουν ετούτα τα χρόνια της σήψης. 

Το κύριο, το χαρακτηριστικό, το ουσιώδες στοιχείο του αληθινού πατριωτισμού είναι η ανυστερόβουλος προσφορά στην πατρίδα!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου