Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η ΠΟΡΔΗ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΑΔΑ

«ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ... 


Και θα τολμήσουμε να πούμε πως πρόκειται για μια απάτη κατευθυνόμενη και απόλυτα συντονισμένη, από τα κέντρα εκείνα τα συμφερόντων τα οποία υποτίθεται ότι αντιπαλεύει ο «αντιμνημονιακός» αχταρμάς.

Η πρώτη αλήθεια που έντεχνα κρύβουν, είναι ότι η πολιτική δεν ξεκίνησε μετά το μνημόνιο. Η πολιτική προϋπήρχε του μνημονίου. Έχει συγκεκριμένη ταυτότητα η πολιτική που το «γέννησε». Και είναι συγκεκριμένης ταυτότητας τα συμφέροντα τα οποία καλείται να υπηρετήσει.
Οι «επαναστάτες» της «αντιμνημονιακής» πορδής λοιπόν θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέχρι τη στιγμή που θα ξεμείνουν από …φασολάδα.

Η δεύτερη αλήθεια που σκόπιμα αποσιωπούν, είναι ότι για την κατάργηση ολόκληρου του «πακέτου» (Μνημόνιο – Εφαρμοστικοί νόμοι – Δανειακή σύμβαση), απαιτούνται δύο – μόνο δύο – απλά απλούστατα πραγματάκια:
1.Πολιτική βούληση. Και…
2.Μια και μόνο συνεδρίαση της Ελληνικής βουλής που θα αποφασίσει να τα καταργήσει. Τόσο απλά!!!

Έτσι, την επόμενη κιόλας ημέρα... 


H «αντιμνημονιακή» μπαρούφα θα έμενε άνεργη, και η ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης θα επανέλθει στο γήπεδο της πραγματικής πολιτικής.

Γιατί στήθηκε λοιπόν η «αντιμνημονιακή» απάτη??? Οι λόγοι που την επέβαλαν είναι τρεις:

Ο πρώτος λόγος, είναι για να εκτρέψουν το πολιτικό ενδιαφέρον της κοινωνίας στο επιμέρους που είναι το μνημόνιο, βγάζοντας από το κάδρο το σημαντικό που είναι η ουσία και το πραγματικό περιεχόμενο της συνολικής πολιτικής που εφαρμόζεται.
Και όσο πιο δελεαστική γίνεται η προσδοκία – καρότο της καταγγελίας του μνημονίου, τόσο αποφασιστικότερο σχεδιάζουν να είναι το μαστίγιο που θα ακολουθήσει, δηλαδή η ουσία των πραγματικών πολιτικών.

Ο δεύτερος λόγος, είναι η απόλυτα χορογραφημένη ανασύνταξη του πολιτικού συστήματος που επιχειρούν. Οι νέοι «σωτήρες» θα καθίστανται δελεαστικότεροι, όσο θα εξασφαλίζεται "αποκρουστικότητα" στο σκιάχτρο το οποίο υποτίθεται ότι το αντιπαλεύουν.
Με άλλα λόγια μνημόνιο και «αντιμνημονιακό» μέτωπο είναι κομμάτι της ίδιας χορογραφίας, που έρχεται να αναγορεύσει το ανέκδοτο του Χότζα σε επίκαιρη πολιτική πραγματικότητα.

Ο τρίτος λόγος είναι να συνδυάσουν το τερπνό με το ωφέλιμο. Πρόκειται για μια μεθοδολογία τόσο παλιά όσο και οι πουτάνες σ αυτόν τον πλανήτη.
Η «αντιμνημονιακή» μπαρούφα, θα συμβάλει στην εκτροπή της λαϊκής οργής έτσι ώστε να κοιτάζει το δάκτυλο και να χάνει το φεγγάρι, και σε αντιστάθμισμα αυτής της «προσφοράς» θα συμμετέχει στην αναδιανομή της εξουσίας στο υπό ανασύνταξη πολιτικό σκηνικό.

Η πίτα λοιπόν ολόκληρη και αλώβητη (η ουσία δηλαδή της κυρίαρχης πολιτικής)…
Ο σκύλος χορτάτος (μέσα από την αναδιανομή της εξουσίας στους αντιμνημονιακούς μπαρουφολόγους)…
Και το θύμα διαχρονικό και αιώνιο (ο «κυρίαρχος» λαός που γι ακόμη μια φορά αντί για πρωταγωνιστής καθίσταται πιόνι στο καλοστημένο παιχνίδι τους).

ΕΡΩΤΗΜΑ: Δεν άλλαξε τη ζωή μας προς το χειρότερο το μνημόνιο με τα παρελκόμενά του???

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φυσικά και την άλλαξε. Αυτό ακριβώς ήθελαν. Αυτό ακριβώς σηματοδοτεί η ένταξη του Χότζα στην επίκαιρη πολιτική. Και μόλις αποσυρθεί (ή «καταργηθεί) μέρος ή το σύνολο αυτού του έξτρα φορτίου, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι…
Και ο λαός γιατί ανάσανε επειδή του έβγαλαν ένα σακί τσιμέντο από την πλάτη (αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα – μεγάλη ανακούφιση)…
Και οι κυρίαρχες πολιτικές αφού γι αυτές κανείς δε μιλά, κανείς δε τις αντιπαλεύει, και ως εκ τούτου θα συνεχίσουν να παραμένουν κυρίαρχες. Όλοι θα είναι ευχαριστημένοι...

ΕΡΩΤΗΜΑ: Να παραμείνουμε λοιπόν με το μνημόνιο και τις συνέπειές του στη ζωή μας???

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι… Να το ανατρέψουμε άμεσα. Αλλά να μην κοροϊδεύουμε και τον εαυτό μας. Μιας ημέρας Βουλή και ένας μόνο νόμος με ένα και μόνο άρθρο αρκεί για την άμεση και οριστική ανατροπή του.

Τι θα κάνουμε όμως την επόμενη μέρα???
Ποια πολιτική θα εφαρμοστεί στον τόπο μας???
Ποια στοιχεία θα τη συνθέτουν???
Σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί???
Ποιους θα έχει κοινωνικά σύμμαχους και ποιοι κοινωνικά θα είναι οι οχτροί της???
Θα συνεχίσουν να καθορίζουν άλλοι την τύχη μας… την πορεία και την κατεύθυνση της οικονομίας μας… τη δομή του πολιτικού συστήματος… το πλέγμα των οικονομικών και εθνικών εξαρτήσεών μας… Και μια σειρά από άλλα τέτοια ζητήματα??? Είναι τυχαίο άραγε που σε αυτό το ερώτημα κανένας δεν απαντά???

Καλή η «αντιμνημονιακή» μπαρούφα λοιπόν, αλλά η αλήθεια παραμένει αμείλικτη και γι αυτήν κανείς δε μιλά.
Εύκολο λοιπόν να χειροκροτείς αύριο για τους «ηγέτες» σου που κέρδισαν (την ψυχή σου και το μισθό τους)…
Την επαύριον όμως το κλάμα θα επανέλθει δριμύτερο και θα το τροφοδοτεί η νέα γενιά των «πρώην» «αντιμνημονιακών» ηγετών σου.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΛΛΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΟΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ Η ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΟΜΩΣ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή