Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΚΗΡΥΚΑΣ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

" Η ΕΕ δεν θα μας αφήσει στην πράξη να διαπραγματευθούμε και να δεσμευθούμε αν δεν εχουμε εσωτερική συναίνεση. Θέλει δέσμευση και υπογραφή από όλους..."

"Αυτό που επείγει και που προέχει είναι να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θέλει να κυβερνηθεί και πώς θα κυβερνηθεί η χώρα", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και συνέχισε λέγοντας ότι ο λαός πρέπει να αποφασίσει "αν θέλει η χώρα να έχει μια ευρωπαϊκή πορεία ή αν θέλει να την θέσει υπό διακινδύνευση την πορεία αυτή".

Στο ερώτημα πότε διακινδυνεύει ο λαός την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ο κ. Βενιζέλος...


Αναφέρθηκε σε "πολιτικές δυνάμεις που παίζουν το γνωστό παιγνίδι της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και περιγράφουν ένα αντιμνημονιακό παράδεισο".
"Και εμείς έχουμε κάνει το λάθος αυτό στο παρελθόν και εμείς δεν εκφραστήκαμε με την σαφήνεια και την ειλικρίνεια που θα έπρεπε  σε άλλες προεκλογικές περιόδους", έκανε την αυτοκριτική του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την άποψή του "ότι ο ελληνικός λαός έχει μάθει ή θα έπρεπε να έχει μάθει αυτό το δυσάρεστο μάθημα".

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι "το θέμα είναι να μην μετατραπεί η τιμωρία του ΠΑΣΟΚ σε αυτοτιμωρία του ελληνικού λαού", εξηγώντας ότι "εδώ οδεύουμε σε ένα πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο. Αν δεν σπάσει το σκηνικό της τεχνητής πόλωσης -ένα επίπλαστο σκηνικό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- αν αυτό δεν σπάσει δεν οδηγούμαστε πουθενά¨".

Στην τοποθέτησή του σχετικά με το πώς θα είναι τα πολιτικά πράγματα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε: "Πιστεύετε ότι μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος από τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ ή να κυβερνηθεί από συμμαχικές κυβερνήσεις που να έχουν τον ένα ή τον άλλο ως κορμό; Δεν γίνεται αυτό!".

Κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, "μόνο μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης", μπορεί να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης. Από το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο "δεν μπορεί να αποκλειστεί καμία δύναμη που εκφράζει πραγματικές πολιτικές δυνάμεις, δηλώνει φιλοευρωπαϊκή και πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι είναι".
Έχει ειδική βαρύτητα το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως "και η ΕΕ δεν θα μας αφήσει στην πράξη να διαπραγματευθούμε και να δεσμευθούμε αν δεν εχουμε εσωτερική συναίνεση".
"Θέλει δέσμευση και υπογραφή από όλους", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι "δεν έχουμε μεγάλα κόμματα, έχουμε μικρά και μεσαία κόμματα. Δεν κυβερνιέται η χώρα με 16,8%, ούτε με 18%, ούτε με 20 ούτε με 25%".

Επισήμανε μάλιστα ότι "δεν κυβερνιέται η χώρα με τα 2/3 απέναντι, δεν κυβερνιέται με διχασμό" και πρότεινε "να αλλάξουμε το σχήμα στήριξης της εθνικής αυτής προσπάθειας".

"Η χώρα είναι σε κρίση η οποία είναι βαθιά και πρωτοφανής", τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι "πρέπει να αλλάξουμε το σχήμα στήριξης της εθνικής αυτής προσπάθειας, με τη συμμετοχή του πολίτη ο οποίος πρέπει να ξέρει την αλήθεια".

"Δεν λέει κανείς τίποτα", υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο πρόγραμμα των άλλων κομμάτων και πρόσθεσε ότι "αυτά που λένε (σσ.αναφέρεται στο πρόγραμμα των άλλων κομμάτων πλην του ΠΑΣΟΚ) είναι οικονομικά και δημοσιονομικά αδύναμα και θα οδηγήσουν τον φτωχό και τον μεσαίο πολίτη σε απόγνωση".

"Εγώ δεν θέλω να λιώσει η χώρα, θέλω να ανθίσει η Ελλάδα", συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και απευθυνόμενος στους συνομιλητές του είπε: "Ποιο κόμμα πλην του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ένα σφάλμα; Πείτε μου ένα κόμμα που παραδέχθηκε ένα σφάλμα".

"Πρέπει να πάμε με σχέδιο και κυβέρνηση στο Eurogroup και στη συνέχεια στη σύνοδο Κορυφής", τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
"Η Ελλάδα με ακινησία και αδράνεια οδηγείται στον τοίχο, οδηγείται στην καταστροφή" σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ όπως είπε κατηγορεί τον τεχνητό διπολισμό υπογραμμίζοντας ότι το λόμπι της δραχμής επενδύει στο αδιέξοδο.

Που απέδωσε την μείωση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ
Θα αλλάξετε όνομα μετά τις εκλογές; ρώτησαν τον κ. Βενιζέλο οι δημοσιογράφοι. "Δεν φταίει ο τίτλος, φταίνε πρακτικές, φταίνε επιλογές, δεν φταίει ο τίτλος", απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, πρέπει να ξαναστήσουμε το ΠΑΣΟΚ", τόνισε για το μικρό ποσοστό που συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου