Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΟΥΦΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ

Με την οργανωτική φροντίδα του δήμου Μύκης και του τουρκόφρονα «Πομάκου» δημάρχου Μουσταφά Τσουκάλ, γιορτάστηκε (21.4.2012) η γέννηση του Προφήτη Μωάμεθ στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Εχίνου. 

Την πρωτοκαθεδρία είχε ο παράνομος και δήθεν εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης, ιμάμης του Ωραίου Αχμέτ Μετέ…
 
Υποδηλώνοντας την τουρκική ισχύ στην ευρεία Θράκη και την ενότητα που εδώ και δεκαετίες με επιτυχία οικοδομεί η Άγκυρα, εκλήθησαν και θρησκευτικοί ηγέτες από τα δύο άλλα εθνικά τμήματα της Θράκης (Βουλγαρικό, Τουρκικό). Από την Τουρκική Θράκη, παρέστησαν οι μουφτήδες Ραιδεστού (Tekirdağ) Mahmut Gürlen, Χαριούπολης (Hayrabolu) Veysel Işıldar και Ζέλης (Mouratlı) Şahin Yıldırım.

Παρών φυσικά και ο απόλυτος άρχων της περιοχής στον οποίο υποκλίνονται χριστιανοί πολιτικάντηδες και γενίτσαροι παντός είδους, Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς περιβαλλόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) [εξελέγη ήδη βουλευτής στις εκλογές της 6.5.2012], Αντνάν Πετσενίκ (ΝΔ), Μπατάκ Σαμπάν (ΝΔ), Μπαράν Μπουρχάν (ΠΑΣΟΚ), Τουρκές Χατζημεμίς (ΔΗ.ΣΥ) κ.ά...


Όλα έδειχναν ότι θα ήταν άλλη μία επιτυχημένη εκδήλωση προπαγάνδας με θρησκευτικό μανδύα και θα ενσωμάτωνε ακόμα περισσότερο τους Πομάκους της περιοχής στην τουρκική κουλτούρα. Αλλά, διαψεύσθηκαν! 

Ο Μουφτής Ραιδεστού Mahmut Gürlen, ενώ παραληρούσε από βήματος με δήθεν θρησκευτικούς λόγους που έσταζαν μίσος για τους γκιαούρηδες (όπως επί λέξει χαρακτήρισε τους χριστιανούς), ξαφνικά σε μία στιγμή υπέρμετρης, αλλά και απρόσεκτης οικειότητας προς τους συγκεντρωμένους ανέφερε και το ανεπανάληπτο: «Εδώ υπάρχουν και πολλοί Πομάκοι…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου