Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΜΕΖΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΕΙ

Ο ΓΙΟΣΚΑ… Η ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ… ΚΑΙ Ο ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορεί να είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γιόσκα Φίσερ, εκείνος που δήλωσε πως με την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, το σύνολο της Βαλκανικής θα παραδοθεί στη ρωσική επιρροή, αλλά είναι εξ ίσου σαφές ότι ο Mr. Θάνατος στη Σερβία, δεκάρα τσακιστή δε δίνει για το μέλλον της χώρας μας.
Συμφέροντα εκπροσωπεί, για λογαριασμό αυτών των συμφερόντων αγωνίζεται, αυτά και τα αφεντικά του επιχειρεί με κάθε τρόπο να προστατεύσει.

Μπορεί ο κ. Α. Σαμαράς να επιχειρεί να πατήσει σε δύο βάρκες – πότε με τον χωροφύλαξ της Γκεστάπο στην οποία δήλωσε απόλυτη υποταγή και αφοσίωση και πότε με τον αστυφύλαξ των ρωσικών επιχειρηματικών μεγαθηρίων με τα οποία επικοινωνιακά τουλάχιστον  ερωτοτροπεί – αλλά είναι βέβαιο ότι…


Ο κ. Σαμαράς έχει επιλέξει κοινωνικά τουλάχιστον τα συμφέροντα ποίων εκπροσωπεί και ενάντια σε ποιούς κοινωνικά είναι στρατευμένη η πολιτική του.

Μπορεί ο απίστευτος Αρχιεπίσκοπος, να αναζητεί στη ρωσική εκκλησία τον επιχειρηματικό μέντορά του για την «αξιοποίηση» της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά είναι επίσης βέβαιο ότι εκεί που οι πνευματικοί μας ταγοί, παραιτήθηκαν από τον κυρίαρχο πνευματικό τους ρόλο που είναι η αφύπνιση της κοινωνικής αξιοπρέπειας, και η πνευματική χειραφέτηση του λαϊκού ξεσηκωμού, και επιδόθηκαν στη διόλου θεοσεβή «επιχειρηματικότητα»…
Εκεί φύτρωσε η ρασοφορεμένη λαμογιά και οι υποτιθέμενοι θρησκευτικοί ταγοί μετατράπηκαν σε σκιές του εαυτού τους και Φιλιππινέζες των πολιτικών, οικονομικών και αντεθνικών αβανταδόρων τους.

Συμπέρασμα:
Στη σύγκρουση των γεωπολιτικών και άλλων συμφερόντων που μαίνονται, το δίλημμα ανάμεσα στον τάδε ή στον δείνα νταβατζή, δε συνιστά πατριωτισμό αλλά την πιο χυδαία μορφή ταπεινωτικής δουλοπρέπειας.
Και το βέβαιο είναι πως ο πρώτος μεζές, είναι πάντα ο αφελής κοκωβιός που θα επιχειρήσει να βολτάρει ανάμεσα σε δυο ή και περισσότερους καρχαρίες που συγκρούονται ανηλεώς για την κυριαρχία στην περιοχή που αποφάσισαν να διεκδικήσουν. 
Το ότι θα καταλήξει στο στόμα του ενός απ αυτούς, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου