Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ... ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΡΥΦΟ

Τη θεωρία της «καμένης γης» επιστράτευσε χτες ο Δ. Χατζησωκράτης «ζυμώνοντας» για λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ τα άλλοθι για την αθέτηση κι αυτών των ελαχίστων υποσχέσεων που έδωσε στον λαό προεκλογικά, όπως άλλωστε έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ», δήλωσε σε ό,τι αφορά στο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση: «Τα σημεία που έχουν σχέση με τα ζητήματα για αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου με πολλή προσοχή τα θέσαμε, γιατί ξέρουμε τι πλαίσιο υπάρχει (...) Φυσικά, το πλαίσιο αυτό το αμφισβητούσαμε (...) Αυτή η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μια δραματική κατάσταση την οποία την ξέρουμε όλοι».

Σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, απάντησε:...


«Είναι σχετικό, θα ήμουνα ικανοποιημένος να έβγαζα το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ (...) Πάντως, είναι μια πολύ εργώδης προσπάθεια (...) με δοσμένο ότι έχουνε υπάρξει και οι δεσμεύσεις της χώρας»! Πρόσθεσε πως ό,τι κάνουν έχει «ρεαλισμό (...) τα κομμάτια που αφορούν τα της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου και τα της αναθεώρησής τους να έχουν μια λογική και να ακουμπάνε όχι απλώς στην αίσθηση των δανειστών της ΕΚΤ αλλά και του ΔΝΤ που πραγματικά θέτουν μπροστά στη χώρα τους περιορισμούς τους οποίους έχουν υπογράψει οι άλλοι δύο».

Ομολογεί, δηλαδή, ότι η όποια επαναδιαπραγμάτευση έχει για προαπαιτούμενο να εξασφαλίζονται οι δανειστές και να πληρούνται οι όροι για ανάκαμψη της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας από την κρίση, με παραπέρα τσάκισμα του λαού.

Θέλοντας να κρύψει αυτήν την πραγματικότητα πίσω από αλλαγές στη βιτρίνα του αστικού συστήματος, ο Δ. Χατζησωκράτης ισχυρίστηκε ότι «οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα να προχωρήσουν θα είναι μια σημαντική στιγμή στη χώρα (...) αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα στη Δημόσια Διοίκηση σε αυτά νομίζω ότι θα υπάρχει μεγάλη σύγκλιση (και με τον ΣΥΡΙΖΑ)». Ενώ ανέφερε σαν κάτι το σπουδαίο το γεγονός ότι περικόπτονται κατά 30% οι υπουργικές αμοιβές, λέγοντας με θράσος απέναντι στο λαό που βαρυγκομά ότι «όλα αυτά θέλουν να δείξουνε κάτι σημαντικό»!

Οι ενστάσεις, πάντως, στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ επιμένουν με τον Στ. Μπαγεώργο να δηλώνει: «Πρωθυπουργό έχουμε, πρόγραμμα δεν έχουμε όμως. Απλή αναλογική τέλος, ΠΓΔΜ, μορατόριουμ με Τουρκία τέλος, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, φορολόγηση επιχειρήσεων και εκκλησιαστικής περιουσίας, εφεδρεία είναι θέματα στα οποία υπάρχει εμπλοκή».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου