Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΟΛΙΓΟΝ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Ο λαός έχασε. Για ακόμη μία φορά «έπνιξε» τον «κυρίαρχο» ρόλο του σ ένα επικίνδυνο μείγμα τρόμου και αυταπάτης. Το ίδιο μείγμα συνέθλιψε και την προσδοκία του.


Εκείνοι που νιώθουν περήφανοι για τη σημερινή τους επιλογή, μέσα στις επόμενες κιόλας μέρες θα βιώσουν με τρόπο οδυνηρό το «περήφανο» στραπατσάρισμα και της τελευταίας τους ολέθριας αυταπάτης. Μαζί τους βέβαια θα το βιώσουμε και όλοι εμείς, αλλά αυτό ήταν πάντα το τίμημα από την πολιτική συμπεριφορά των αμετανόητων κοψοχέρηδων, που περιφέρονται σαν τυχάρπαστοι γυρολόγοι ακολουθώντας γυαλιστερές υποσχέσεις που ποτέ δεν ήταν χρυσός.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει σελίδα. Θα αλλάξει απλώς διαχειριστή, της ίδιας μαύρης σελίδας που γράφτηκε με τρόπο ταπεινωτικό στο Καστελόριζο της εθνικής μας τραγωδίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν τροποποίησε την ημερήσια διάταξη…
Θα προσδώσει απλώς ένα ψευδεπίγραφο κύρος σ αυτούς που θα κληθούν να την υλοποιήσουν.

Οι κυρίαρχοι θα παραμείνουν κυρίαρχοι…
Οι συμμορίες θα πάνε ταμείο (για να εισπράξουν το τίμημα της επένδυσης στα πολιτικά ανδρείκελα που επέβαλαν στην κοινωνία)…

Η κοινωνία θα  πάει κι αυτή ταμείο (για να καταθέσει ότι της απέμεινε από αίμα, όνειρα και την ελπίδα της που επέλεξε μόνη της να την …αυτοκτονήσει)…
Η δυστυχία θα γενικευτεί…
Οι νεκροί μας θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν τη λίστα των δολοφονημένων, που τους στέρησαν ακόμη και το δικαίωμα να επιλέξουν ένα θάνατο με αξιοπρέπεια.

Η ελληνική κοινωνία, εκβιασμένη και πλανημένη, μοίρασε απλόχερα την εμπιστοσύνη της, σε κείνους που της έταξαν πως θα επαναδιαπραγματευτούν.

Θα επαναδιαπραγματευτούν τι??? Την αξιοπρέπειά της??? Αυτή κατά κανόνα δεν παζαρεύεται. Ή την διαθέτεις ή την εκχωρείς. Ολίγον έγκυος στην αξιοπρέπεια δεν υπάρχει.

Θα επαναδιαπραγματευτούν τι??? Τη δυστυχία της??? Αυτή δε μοιράζεται με κείνους που στην επιβάλουν. Μοιράζεται σε ακόμη περισσότερους που θα κληθούν να την υποστούν.

Θα επαναδιαπραγματευτούν τι??? Τους όρους της υποταγής μας??? Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα σ αυτόν τον καραγκιόζ μπερντέ, οι επικυρίαρχοι είναι «καταδικασμένοι» να μη μοιράζονται με κανέναν το ρόλο τους και να παραμένουν επικυρίαρχοι, και οι καταδυναστευόμενοι θα παραμείνουν τέτοιοι διότι ο πλούτος των αφεντάδων, είναι ο πλούτος των δούλων που καταληστεύεται, μέχρι να «στεγνώσει» οριστικά η γη τους, η πατρίδα τους, η ελπίδα τους και ο ίδιος τους ο εαυτός.

Με το δυνάστη δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Κρατά στα χέρια του το μαχαίρι. Ή τον ανατρέπεις ή συνεχίζει να το κρατά και να κόβει το πεπόνι στα μέτρα του. Και μαζί με το πεπόνι να κόβει τη ζωή σου την ίδια.

Οι ηγέτες που σήμερα ανέδειξε και πάλι ο Ελληνικός λαός, δεν αμφισβήτησαν το δυνάστη. Χρησιμοποίησαν τα επιχειρήματα και τη λογική του, για να αντιπαρατεθούν μεταξύ τους στη νομή της εξουσίας.
Δεν τον αμφισβήτησαν προχθές…
Τον επικαλέστηκαν ως θέσφατο χθες…
Και αύριο ετοιμάζονται να τον υπηρετήσουν…

Δε θα πάνε να διαπραγματευτούν οπλισμένοι με την περηφάνια που δε διαθέτουν. Γιατί αν τη διέθεταν, δε θα έμπαιναν καν στη λογική να παζαρέψουν τους όρους της κατοχής.
Θα πάνε να ικετεύσουν επικοινωνιακό φερετζέ για να σου ρίξουν στάχτη στα μάτια.

Μ αυτή τη στάχτη θα πας να πληρώσεις τα χαράτσια που έρχονται???
Μ αυτή τη στάχτη θα άρεις την υποθήκη στο σπίτι σου και τη ζωή σου???
Μ αυτή τη στάχτη θα θρέψεις το εξαθλιωμένο σου νοικοκυριό???

Αυτό ακριβώς έκανες σήμερα… Πούλησες γι ακόμη μια φορά την ψήφο σου για να εξασφαλίσεις μια χούφτα στάχτη στα σκυμμένα σου μάτια.
Συγχαρητήρια κυρίαρχε λαέ…
Συγχαρητήρια περήφανε Έλληνα…
Συγχαρητήρια ασυμβίβαστε και ακαταμάχητε πατριώτη…
Μόλις οι συμμορίες εξασφάλισαν και τη δική σου υπογραφή στο τελετουργικό του θανάτου που πρόκειται να ξεσπάσει.

Εμείς θα σου θυμίσουμε γι ακόμη μια φορά μια αλήθεια, και δεν είναι παρά ζήτημα ωρών να έρθει η δικαίωσή μας και σ αυτό.

Μόλις καταλαγιάσει η χάρτινη χαρά σου, για τη σημερινή πολιτική αθλιότητα, το πεζοδρόμιο θα σε περιμένει και πάλι, για να διεκδικήσεις τα δίκια σου και τη ζωή σου. Οι πραγματικές μάχες εκεί θα δοθούν. Κι αν θέλεις αυτές οι μάχες να είναι ουσιαστικές, θα πρέπει να είναι μάχες ανατροπής και όχι τα γνωστά καραγκιοζλίκια του φάσκελου.

Το φάσκελο είδες που σε οδήγησε.
Οδήγησε εσένα στην αθλιότητα του συμβιβασμού…
Οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας ταπεινωμένους κάτω από το χώμα, ενώ μέχρι πρότινος φασκέλωναν μαζί με σένα…
Και φυσικά οδήγησε εκείνους που φασκέλωνες στην πολιτική απενοχοποίησή τους με τη δική σου την ψήφο και συγκατάθεση.

Το φάσκελο ανέτρεψε πολιτικούς… αλλά δεν ανέτρεψε πολιτικές.
Το φάσκελο ανέτρεψε και ευνούχισε την πολιτική σου αξιοπρέπεια… αλλά δεν ανέτρεψε τις πραγματικές συμμορίες που μέσω των ανδρεικέλων της δικής σου επιλογής, θα συνεχίσουν να ρημάζουν τη ζωή σου.
Το φάσκελο που έριξες, βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και πάλι στη δική σου τη μούρη.

Η επόμενή σου λοιπόν διαδρομή για τον γκισέ της εφορίας, θα είναι αποτέλεσμα της εξέγερσης που δεν έκανες, του φασκελώματος στο οποίο αρκέστηκες, και της ολέθριας σημερινής σου επιλογής.

Οι δολοφονημένοι που έφυγαν δε σου είπαν τίποτε.
Οι δολοφονημένοι που θα έρθουν θα ακούσεις άραγε τι έχουν να σου πουν???

Στις "δηλώσεις" που οσονούπω θα ακουστούν, κάποιοι θα δηλώσουν και πάλι κότες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου