Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ...

Πέρα από την θυσία και την αντίσταση πρέπει να υπάρχει στόχος. Από μόνες τους έχουν οντότητα, αλλά όχι νόημα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν αρκεί να λέμε στον λαό ότι πρέπει να αντέξει, αν δεν έχουμε κανένα σκοπό.

του ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ

Δεν μπορεί να κάνεις αιώνια υπομονή, πρέπει να πετύχεις κάτι για να εξελιχθείς. Ο λαός της Ελλάδας είναι ικανός για κατορθώματα και ακόμα και θαύματα αν είναι πεπεισμένος ότι έχει νόημα. Διότι, όπως δεν πιστεύει στις αρχές, πρέπει να βλέπει την αξία του έργου για να συμβάλλει δυναμικά στην υλοποίηση του.

Αυτήν την περίοδο όλοι οι πολιτικοί κατάλαβαν ότι... 


Ο ελληνικός λαός θέλει και αυτός μια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Γι’ αυτό το λόγο, σιγά σιγά όλα τα κόμματα αλλάζουν το ύφος τους, για να συγκλίνουν προς αυτήν την άποψη. Βέβαια μερικά λειτουργούν μόνο ρητορικά και θέλουν περισσότερο να δείξουν ότι κάνουν κάτι, παρά να το κάνουν πραγματικά. Κάνουν όμως ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος, διότι η Ελλάδα θέλει πραγματικά.

Κατά συνέπεια τα γενικόλογα σλόγκαν περί εκλογών δεν τον αγγίζουν καθόλου. Διότι τώρα είναι ήδη έτοιμος να ψηφίσει για την ΑΟΖ, για να εκλέξει επιτέλους την ΑΟΖ και να δει μια αληθινή αλλαγή στον τρόπο σκέψης της επόμενης κυβέρνησης.

Έχει μάθει πολλά για την ΑΟΖ και δεν βρίσκει πια καμιά δικαιολογία για την καθυστέρηση της θέσπισης της ΑΟΖ. Δεν μπορεί πια κανένα κόμμα να του ζητήσει να θυσιάζεται και να αντιστέκεται, αν δεν του εξασφαλίσει ότι θα παλέψει δυνατά και αποτελεσματικά για την ΑΟΖ, την θέσπιση, την οριοθέτηση, την οικοπεδοποίηση.

Επιπλέον, γίνονται ήδη επαφές από εταιρείες που έχουν την τεχνογνωσία, της γεώτρησης και της εξόρυξης.

Ο ελληνικός λαός ξέρει από μεγάλες ιδέες, αλλά τώρα θέλει και στρατηγικές λύσεις για να αντιμετωπίσει πρακτικά τις οικονομικές δυσκολίες. Η ΑΟΖ δεν είναι πια μια επιθυμία θεωρητική, αλλά μια ουσιαστική απαίτηση. Ας το συνειδητοποιήσουν όλα τα κόμματα για να μην εκπλαγούν από τα αποτελέσματα των εκλογών και την πίεση του ελληνικού λαού, διότι δεν θα υπάρχει χρονικό διάστημα χάρης για την επόμενη κυβέρνηση.

Αμέσως θα ζητηθούν εξελίξεις σε αυτό το θέμα και κανένας πια δεν θα μπορεί να πει ότι δεν τα γνωρίζει για να δικαιολογηθεί. Ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να δώσει την μάχη της ΑΟΖ και αναζητά άξιους πολιτικούς που μοιράζονται τα ίδια θέλω. Δεν θέλει άλλο ραγιαδισμό, άλλον ενδοτισμό. Πάντα λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο.

Τώρα θα φανεί αν ο πολιτικός θα είναι στο ύψος των περιστάσεων. Διότι δεν θέλουμε αυτούς που θέλουν μόνο το βουλευτιλίκι, αλλά αυτούς που θα τα δώσουν όλα στον αγώνα της ΑΟΖ για την πατρίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου