Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤ@ΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΜΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ... ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ

Ακόμη ένας μασκαράς της "επαναδιαπραγμάτευσης" μόλις ξεβρακώθηκε μπροστά σας...

«Οι αποφάσεις της Συνόδου να ισχύσουν και για την Ελλάδα»... Ζητάει ο κ. Τσίπρας!!!


Μιλώντας το απόγευμα στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει ευθαρσώς ότι «αν δεν ισχύσει και για την Ελλάδα ότι ίσχυσε για την Ισπανία και την Ιταλία, η τρόικα δεν έχει καμία δουλειά να έρθει στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι αν «αυτό δεν ισχύσει να προβάλλει βέτο νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο».

Για να δούμε λοιπόν τι είναι αυτό που ζητάει, και τι ακριβώς επιχειρεί ο κ. Τσίπρας???...


Να τονώσει και να υπερθεματίσει το καινούργιο παραμύθι, που λανσάρουν από χτες τα κυβερνητικά στελέχη, μετά την πλήρη ακόμη και φραστική εγκατάλειψη της περιβόητης «επαναδιαπραγμάτευσης», και με βάση το οποίο από τη χτεσινή απόφαση της Ευρωζώνης για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το μηχανισμό στήριξης, μπορεί να προκύψει μια «σημαντική ελάφρυνση για το ελληνικό χρέος».

Τι κρύβεται ωστόσο πίσω από αυτό το επικοινωνιακό - διαχειριστικό καρότο???
Ένα ακόμη πιο εφιαλτικό μαστίγιο αφού πρόκειται για μια απόφαση διαχείρισης των ανυπέρβλητων αδιεξόδων,  μέσα από την οποία επιχειρείται η θωράκιση του ευρώ που για "χατήρι" της προωθούνται πρωτοφανή βήματα ενοποίησης της δημοσιονομικής πολιτικής και ενιαίας εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα των κρατών - μελών. 

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη???
Ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν σταθερά χώρες που δε θα συμμορφώνονται στους κανόνες λόγω της ανισόμετρης ανάπτυξης, αφού οι προσωρινές κοινοτικές συμφωνίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση και την ανισόμετρη ανάπτυξη στο εσωτερικό της ΕΕ, που αυξάνει τη διαφορά οικονομικής και πολιτικής ισχύος της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας συγκριτικά με τη Γερμανία. 

Ποιό είναι το μαστίγιο που επιμελώς κρύβεται πίσω από αυτή την αποπροσανατολιστική φιλολογία???
Το ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της συμφωνίας, όπως και για τη χρηματοδότηση των χρηματοπιστωτικών ομίλων των κρατών - μελών από το Σύμφωνο Ανάπτυξης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή ακόμη πιο σκληρών αντιλαϊκών δεσμεύσεων των κρατών - μελών. 

Στην πράξη λοιπόν το παραπάνω επικοινωνιακό εφεύρημα...
Θα συνοδεύεται και από πρόσθετο μνημόνιο, που μπορεί να μην προϋποθέτει την προκλητική παρουσία της όποιας τρόϊκας, αλλά αυτό δε θα είναι απαραίτητο ούτε καν τυπικά αφού...
- Η εθνική κυριαρχία θα έχει εκχωρηθεί στο σύνολό της και η άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής θα είναι μια διαδικασία απόλυτα ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς των υπερεθνικών τερατουργημάτων. Και...
 - Ένα πρόσθετο, καθολικής εμβέλειας μνημόνιο που θα διαπερνά στο σύνολό τους την άσκηση "εθνικών πολιτικών" - άρα και της ζωής μας - θα αναβιώνει έναν πρόσθετο απίστυτης σκληρότητας και απανθρωπιάς εφιάλτη.

Πρόκειται δηλαδή για μνημόνιο διαρκείας...  
Που εφαρμόζεται και θα εφαρμόζεται, σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ με στόχο τη "θωράκιση της ανταγωνιστικότητας, της ανταγωνιστικότητας και λοιπών μπλα - μπλά", πράγμα που θα οδηγεί σε ακόμη πιο εξαθλιωμένες κοινωνίες και σε εξ ίσου κατοχικές ζώνες ειδικής οικονομικής ανάπτυξης, που θα μετατρέπουν τις "εθνικές οικονομίες" σε κολαστήρια των Γκεσταπίτικων οικονομικών και κοινωνικών εφαρμογών.

Συμπέρασμα:
Ακόμη ένας μασκαράς της "επαναδιαπραγμάτευσης" μόλις ξεβρακώθηκε μπροστά σας...


Μήπως δε σας το είπαμε έγκαιρα??? Για δείτε ΕΔΩ...

Θα μου πείτε... 
Την ώρα των πανηγυρισμών και της μέθης από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, ποιός έχει μάτια κι αυτιά ανοικτά για να βλέπει και να ακούει αλήθειες...


Σωστό κι αυτό... άλλωστε η κάλπη μόλις πριν λίγες μέρες το επιβεβαίωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου