Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ"

ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ... ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ... ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ...

Διακόπτουν τη θεραπεία τους γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στο κόστος φαρμάκων. Ο λόγος για πολλούς καρδιοπαθείς, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να καταβάλλουν ούτε το 25% της τιμής του φαρμάκου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που φθάνουν με πνευμονικό οίδημα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν ο πρόεδρος του Ωνασίου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Ι. Λεκάκης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας κ. Γ. Θεοδωράκης, με αφορμή τη διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Καρδιολογίας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τον κ. Λεκάκη, οι ασθενείς δεν μιλούν εύκολα για τη διακοπή της θεραπείας τους, διότι...


Aισθάνονται άσχημα. Οταν όμως, παθαίνουν πνευμονικό οίδημα, μεταφέρονται στο Νοσοκομείο και ανατάσσονται, οι γιατροί διαπιστώνουν ότι έχουν βεβαρημένο καρδιολογικό πρόβλημα. Μόνο όταν τους ρωτούν το λόγο διακοπής της θεραπείας, ξεπερνούν τους ενδοιασμούς τους και παραδέχονται ότι δεν αντέχουν να πληρώσουν τη συμμετοχή.
Ως παράδειγμα, ανέφερε ότι η συμμετοχή ενός ασθενή σε ένα μόνο αντιπηκτικό φάρμακο που στοιχίζει 110 ευρώ είναι 27,5 ευρώ.
«Οταν ένας συνταξιούχος ή ένας μισθωτός λαμβάνει το μήνα 500 ή 600 ευρώ, δεν μπορεί να πληρώνει 50 και 60 ευρώ μηνιαίως για φάρμακα», δήλωσε ο κ. Λεκάκης.
Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι αρκετοί ασθενείς δεν προσέρχονται στα Νοσοκομεία ακόμη κι όταν συντρέχει σοβαρός λόγος. «Είχα ασθενή, με έμφραγμα, που επί πέντε μέρες δεν ερχόταν στο Νοσοκομείο. Αυτός ήταν τυχερός, που άντεξε, γιατί το 20% των εμφραγμάτων καταλήγουν σε αιφνίδιο θάνατο», είπε.

Οι δύο καρδιολόγοι τόνισαν ότι αυτή την περίοδο θερίζουν τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, της θεαματικής αύξησης της ανεργίας, του κλεισίματος χιλιάδων επιχειρήσεων και της αδυναμίας του κόσμου να πληρώσει λογαριασμούς και χαράτσια.
Ενα καθημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ιατρική κοινότητα στις μέρες μας -  σημείωσαν -  είναι η κατάθλιψη, η οποία τετραπλασιάζει τα εμφράγματα του μυοκαρδίου και διπλασιάζει τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Αρχίζει κυνήγι σε 500.000 ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι Οι εφορίες θα μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις... 

Λίστα με περισσότερα από 500.000 ονόματα έστειλε η ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών αφού με βάση τα στοιχεία της μέχρι και τις 30 Απριλίου 2011 δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι των ακινήτων. Πλέον το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών του 2011 θα πληρωθεί στις εφορίες από όσους δεν το κατέβαλαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το θέμα αυτό ήταν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Ζανιά και των επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων της χώρας κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην οδό Νίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζανιάς έδωσε κατευθύνσεις στους εφοριακούς ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ενημέρωσης των φορολογουμένων που δεν πλήρωσαν χαράτσι και στην περίπτωση που αυτοί εξακολουθήσουν να μην το πληρώνουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τα ειδικά τμήματα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών των Δ.Ο.Υ. Αυτό σημαίνει ότι οι εφορίες μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν κρύβουν ότι ένας από τους πιο αποδοτικούς σε έσοδα φόρους των τελευταίων ετών ήταν το ΕΕΤΗΔΕ, αφού εισέρευσαν στα Δημόσια ταμεία περισσότερα από 2,2 δισ. ευρώ. Αν μάλιστα καταφέρουν να εισπράξουν και τα ποσά που αναλογούν στους 500.000 ιδιοκτήτες που «γύρισαν την πλάτη» στη ΔΕΗ και στο υπουργείο Οικονομικών τότε τα έσοδα από τη συγκεκριμένη φορολογία θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώθηκε ότι και οι διασταυρώσεις που έχουν ξεκινήσει αποδίδουν εισπρακτικά ενώ και το κυνήγι των ληξιπροθέσμων έχει συνεισφέρει στα Δημόσια έσοδα περίπου 700 εκατ. ευρώ.

Οι προϊστάμενοι των 13 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας έδωσαν στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών από όπου προκύπτει ότι το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαίου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% από 9% που ήταν στο πρώτο τετράμηνο του έτους. Σχεδόν αμετάβλητα παρέμεινα τα έσοδα των τελωνείων το διάστημα Ιανουαρίου - Μαίου 2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο καθώς οι εισπράξεις εμφανίζονται μειωμένες κατά 0,5%

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου