Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΚΑΝΑΔΑΣ... ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Με την καταστολή απαντά η τοπική κυβέρνηση της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ στον Καναδά στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των φοιτητών, ενάντια στην αύξηση κατά 75% των διδάκτρων για την επόμενη πενταετία, κινητοποιήσεις που συμπληρώνουν ήδη 14 βδομάδες.

Έτσι ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου «έκτακτης ανάγκης» για τον οριστικό τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τα καναδικά ΜΜΕ, η προωθούμενη ειδική νομοθεσία θα ακυρώνει το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο για τους φοιτητές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και προβλέπει σειρά σκληρών μέτρων ενάντια σε όσους θα προσπαθήσουν στο μέλλον να καταλάβουν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και να εμποδίσουν τη φυσική παρουσία των φοιτητών ή «διακόψουν» μαθήματα...



Καναδάς: Nόμος για καταστολή του φοιτητικού κινήματοςΗ νομοθεσία προωθείται μερικές ημέρες μετά την τηλεοπτική παραίτηση της υπουργού Παιδείας Λιν Μποσάμπ, τόσο από τον υπουργικό θώκο όσο και από μέλος του Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων σε 115 φοιτητικούς συλλόγους, που εκπροσωπούν 342.000 φοιτητές, απορρίφθηκαν οι αυξήσεις στα δίδακτρα, ενώ περίπου 170.000 φοιτητές συνεχίζουν τις αποχές από τα μαθήματα, τις καταλήψεις, ενώ προχτές χιλιάδες φοιτητές πήραν μέρος στις πορείες που έγιναν σε αρκετές πόλεις της καναδικής επαρχίας.

Χτες, όπως ανακοίνωσαν φοιτητικές οργανώσεις, θα προχωρούσαν στην περικύκλωση και πολιορκία του μικρού δήμου Βικτόριαβιλ, 170 χλμ. ανατολικά του Μόντρεαλ, όπου διεξάγεται το συνέδριο του Φιλελεύθερου Κόμματος του Κεμπέκ (PLQ) του πρωθυπουργού Σαρέστ.

Το συνέδριο του κόμματος, που βρίσκεται εδώ και εννέα χρόνια στην εξουσία, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ, αλλά μεταφέρθηκε για να αποφευχθούν κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου