Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΠΡΩΤΑ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ"

Πρώτα φρόντισαν να στρώσουν το κόκκινο χαλί για να κάνουν παρέλαση δυο σοβαρά τερατουργήματα της πολιτικής τους. Ποιά είναι αυτά???

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

α) Το πρώτο είναι προϊούσα μείωση των κρατικών εσόδων που απειλεί τα δημόσια έσοδα με κατάρρευση. Ποιος μπορεί να προβλέψει όλο το εύρος των συνεπειών της επέκτασης της στάσης πληρωμών του κράτους πέραν των προμηθευτών και στις δαπάνες για μισθούς και συντάξεις;

β) Το δεύτερο είναι η είδηση της περασμένης εβδομάδας πως κάποιοι διεθνείς ασφαλιστικοί οργανισμοί σταμάτησαν να ασφαλίζουν τις εισαγωγές προς την Ελλάδα. Αυτό αυτόματα σημαίνει αύξηση των τιμών και ελλείψεις στα ράφια. Το ΄χουν δηλώσει εξάλλου άνθρωποι του εμπορίου στα διάφορα ρεπορτάζ, αλλά δεν χρειάζεται και ειδικές γνώσεις για να το συμπεράνει κάποιος μόνος του...

Τώρα επικαλούνται το μπαμπούλα τους και…


Προσπαθούν να προϊδεάσουν για τα «χειρότερα» που θα έρθουν, επικαλούμενοι τα παραπάνω ως δυσάρεστη πρόγευση της «καταστροφής»…
Και σε συνάρτηση με τις δρομολογούμενες εξελίξεις στην Ευρώπη, επιχειρούν να προμοτάρουν την ιδέα της «Κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», με πρόφαση την ανάγκη να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα.

Και την πρώτη σαφή «πινελιά» στην υπηρεσία και του πολιτικού τερατουργήματος, δε θα μπορούσαν παρά να την βάλουν οι αποτυχημένοι, οι χρεοκοπημένοι του πολιτικού συστήματος, και το έπραξαν δια στόματος …Βενιζέλου.

Το ποιοί φιλοδοξούν να συναποτελέσουν αυτό το πολιτικό έκτρωμα το ξέρουμε. Τους θέλουν όλους. Θέλουν να τους μαντρώσουν όλους. Επιχειρούν να συγκροτήσουν έναν πανεθνικό αχταρμά υποταγής και δουλοπρέπειας για την προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών πρωτοκόλλων.

Τι δε μας λένε???
Ποιόν θα σώσουν… Από ποιόν θα τον σώσουν… Ποιά θα είναι η πολιτική «εθνικής σωτηρίας» που θα κληθούν να υλοποιήσουν…

Και κυρίως δε μας λένε…
Ποιό θα είναι το τίμημα αυτής της ιδιότυπης σωτηρίας. Και βεβαίως…
Ποιό θα είναι το θύμα αυτής της «εθνοσωτήριας» προσπάθειας.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η ταυτότητα εκείνων που θα επιχειρήσουν να σωθούν μέσα από αυτό το εγχείρημα είναι:

- Οι κυρίαρχες πολιτικές που οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή και που φιλοδοξούν να τις διατηρήσουν αλώβητες. Και…

- Τα κάθε λογής πολιτικά λαμόγια που με τη δράση τους, τη στάση τους και τις πολιτικές τους επιλογές, κατασκεύαζαν Τσοχατζόπουλους αλλά και κάθε λογής πολιτικά λουλούδια που πρόδωσαν, ρήμαξαν, λεηλάτησαν πλούτο, ελπίδες, προσδοκίες και όνειρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου