Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΙΚΗ

Από το παρασκήνιο αυτής της ιστορίας, έχει σημασία να κρατήσουμε δυο πράγματα...

ΠΡΩΤΟΝ: Τα ράσα Μίκη δεν κάνουν τον παπά. Και κάποια στιγμή οφείλεις να αναρωτηθείς για όλους εκείνους που σε προέτρεψαν σ αυτό το παραφύση δήθεν "αριστερό" φλέρτ με τον πολιτικό καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ...

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η αλλεργία σε κάθε εκδοση εθνικά κυρίαρχης πολιτικής, και το πλεόνασμα του εθνομηδενισμού που ξεχειλίζει στις γραμμές του, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τις πραγματικές και άκρως επικίνδυνες προθέσεις αυτού του υποτιθέμενα "αριστερού" συνονθυλεύματος.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δείτε το ρεπορτάζ...


Η ιδέα της κατάκτησης της εξουσίας από ένα αριστερό κόμμα ενθουσίασε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος συναντήθηκε αρκετές φορές με τον Αλέξη Τσίπρα για το ενδεχόμενο μια προεκλογικής συνεργασίας η οποία όμως ναυάγησε καθώς οι όροι του Μίκη, δεν έγιναν δεκτοί από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα» ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μανώλη Γλέζο λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου επισκέφθηκαν το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη με σκοπό να του προτείνουν συμμετοχή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Και αυτό γιατί το επιτελείο της Κουμουνδούρου εκτιμούσε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έδινε στο ΣΥΡΙΖΑ μια επιπλέον δυναμική που θα έφτανε εως και το 5%. Η συνεργασία όμως δεν προχώρησε. 

Οι δυο βασικές αιτίες ήταν...

Η άρνηση του όρου «πατριωτικό» που έθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης στο όνομα του κόμματος και η πρόταση της Εθνικής Ανεξαρτησίας , η άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ στις προγραμματικές θέσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και αργότερα να προταθεί για την προεδρία της Δημοκρατίας, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες ο Μίκης Θεοδωράκης απέρριψε χωρίς καν να το συζητήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου