Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ...

Είναι ωστόσο αποκαλυπτική για τα πραγματικά σχέδια των ισχυρών και για τη μοίρα που επιφυλάσσεται στους λαούς της Ευρώπης.

Το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο δεν αυτονομήθηκε απλά, αλλά ολοκληρώνει το σύνολο των στρατηγικών σχεδιασμών του, με κεντρικό στόχο τη θεσμοθέτηση και την ισχυροποίηση - διεθνοποίηση της πολιτικής του δικτατορίας.

Έτσι, βγάζοντας τη γλώσσα στο πολιτικό καραγκιοζιλίκι της ακατάσχετης ευρωλαγνείας και του ψευτοδιλήμματος του "μέσα ή έξω από το ευρώ", η πραγματική συζήτηση για την τραπεζική ένωση και τη μορφοποίηση της διεθνικής τραπεζικής δικτατορίας...


Έχει μπει πλέον για τα καλά στην ημερήσια διάταξη των πολιτικών αχυρανθρώπων της Ευρώπης.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Η τραπεζική Ενωση βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις επιδιώξεις των ευρωπαίων ηγετών και το θέμα θα συζητηθεί στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Μέρκελ και Μπαρόζο συναντήθηκαν στο Βερολίνο και όπως η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πριν αυτή αρχίσει, «στόχος μας είναι να κάνουμε την νομισματική ένωση μία οικονομική ένωση». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως «θα συζητήσουμε στοιχεία που άπτονται της τραπεζικής ένωσης».
Η συνάντηση της κυρίας Μέρκελ με τον κ. Μπαρόζο έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τακτική Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Ιουνίου.
Οσον αφορά στη μετατροπή της νομισματικής ένωσης σε οικονομική ένωση, όπως ανέφερε η καγκελαρίος, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο «είναι ένα από τα πρώτα βήματα και όχι από αυτά που την ολοκληρώνουν». Προς αυτό το σκοπό, απαιτείται σημαντική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των κοινοτικών οργάνων.
Ιδιαίτερα τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος τη σημασία «ειδικών οργάνων για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος» τη στιγμή που ο κ. Μπαρόζο προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας πως η Ε.Ε. πρέπει «να συζητήσει στοιχεία μιας τραπεζικής ένωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου