Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά ήταν για πολλους μια δυσάρεστη έκπληξη. Το παρασκήνιο πίσω από το όχι του Κυριάκου στο υπουργείο Περιβάλλοντος... 

Η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την κυβέρνηση συζητήθηκε και θα συζητηθεί αρκετά γιατί η υπουργοποίησή του ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Ο κ.Μητσοτάκης ακολούθησε την δική του πορεία, τονίζεται ότι δεν πήγε στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά στήριξε την παράταξή του και σε όλο το χρονικό διάστημα της κυβέρνησης Παπανδρέου υπήρξε ως τομεάρχης και βουλευτής ιδιαίτερα δραστήριος στον τομέα ευθύνης του, δηλαδή στο περιβάλλον.

Η πρόταση προς τον ίδιο, αξιολογήθηκε ως πρόταση η οποία δεν έλαβε υποψιν ότι... 


Είναι ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος βουλευτής και του ζητήθηκε να είναι υφιστάμενος ενός ΜΗ εκλεγμένου καθηγητή ενώ έχει αποδείξει με το έργο του ότι έχει πλήρη στρατηγική και όραμα για τα θέματα του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές της 6ης Μαΐου πήρε σχεδόν 25.000 σταυρούς.

Σημειώνεται επίσης ότι τώρα του ζητήθηκε να είναι μέλος της κυβέρνησης συνεργασίας αλλά με την άρνησή του απέδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα οφίτσια αλλά η ουσία.

Τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος πήρε ο Ευάγγελος Λιβιεράτος, τον οποίο πρότεινε το ΠΑΣΟΚ.

Συνεργάτες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας λένε επίσης ότι η πλευρά του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον είχε διαβεβαιώσει και μάλιστα δυο φορές ότι θα γινόταν υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου