Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΟΣΟ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ... ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Όσοι δεν έχουν φροντίσει να κλείσουν τις εκκρεμότητες τους με την Εφορία κινδυνεύουν να εμπλακούν σε περίεργες και δυσάρεστες καταστάσεις, αφού σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών όσοι έχουν χρέη προ το δημόσιο απειλούνται με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και συλλήψεις.

Συγκεκριμένα μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για ληξιπρόθεσμα χρέη εφόσον το συνολικό χρέος συμπεριλαμβανομένων τόκων ή προσαυξήσεων υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ.

Επιπλέον όσοι οφειλέτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στις ΔΟΥ υπέρ του Δημοσίου ύψους 300 ευρώ και άνω...


Δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης εις βάρος τους, πλην μόνον του μέτρου της κατάσχεσης απαιτήσεων των οφειλετών «εις χείρας τρίτων».

Ακόμη δεν μπορεί να διαταχθεί κατάσχεση επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς εφόσον το ποσό αυτών αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι των 1.000 ευρώ το μήνα.

Ωστόσο αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% του ποσού αυτού, εφόσον το εναπομένον ποσό από το σύνολό τους όμως δεν είναι κατώτερο των 1.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου