Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ PSI Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ...

Αυτό δεν έλεγαν με απόλυτη και αφοπλιστική ομοφωνία οι προσκυνημένοι που υπέγραφαν και έσκυβαν αδιάκοπα όλη την προηγούμενη περίοδο???

Και το PSI ολοκληρώθηκε... Και η χρεοκοπία απομακρύνθηκε οριστικά... Κι εκεί που όλα τα έκαναν καλά από την πόρτα, η χρεοκοπία επανήλθε από το παράθυρο.

Ψηφίστε αυτούς γιατί θα χρεοκοπήσετε... Ταπεινωθείτε κι άλλο γιατί συντάξεις γιόκ... Το θεριό της χρεοκοπίας που το σκότωσαν οι αντρειωμένοι ξαναζωντάνεψε....

Ψηφίστε λοιπόν "αντρειωμένους" για να το ...ξανασκοτώσουν. Μακάκες ψάχνουν. Πάντα μακάκες έψαχναν... Γι αυτό και ένα μόνο δεν πρόκειται να πουν...


Με δανεισμό πάνω στο δανεισμό... Με πανωπροίκια πάνω στα πανωτόκια... Με δεύτερη και τρίτη θηλειά περασμένη στο λαό του καθένα από μας... Τι προοπτική σωτηρίας μπορεί να έχει αυτός ο τόπος??? Απολύτως καμία. Γι αυτό και επ αυτού κανείς και ποτέ δε λέει κουβέντα....
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Ελάχιστα είναι πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου – Σε κίνδυνο η καταβολή μισθών και συντάξεων. 

Μέχρι τις 20 Ιουλίου επαρκούν πλέον τα ταμειακά αποθέματα του Ελληνικού Δημοσίου, που ανέρχονται μόλις στα 2 δισ. ευρώ.

Παρά την ιδιότυπη παύση πληρωμών που έχει κηρύξει το Δημόσιο, παγώνοντας κάθε πληρωμή σε προμηθευτές, κατασκευαστές και σε φορολογούμενους, τα διαθέσιμα ποσά είναι ελάχιστα, με αποτέλεσμα το οικονομικό επιτελείο να αναζητά έκτακτα έσοδα.
Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζανιάς θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών, ώστε να τονωθούν τα έσοδα, ενώ οι επιπτώσεις της ακυβερνησίας είναι εμφανείς στα δημόσια ταμεία.

Λόγω του παγώματος των πληρωμών σε προμηθευτές...

Tο έλλειμμα εμφανίζεται στα 2,3 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,2 δισ. ευρώ, μια εικόνα πλασματική, καθώς επί της ουσίας, το Δημόσιο έχει ανταποκριθεί μόνο ως προς το σκέλος των υποχρεώσεών του που αφορά στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Την ίδια ώρα, οι δανειστές λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στέλνουν νέα τελεσίγραφα, απορρίπτοντας κάθε απόκλιση και αλλαγή στο μνημόνιο, ενώ ζητούν την τήρηση των δεσμεύσεων.
Το πρόβλημα θα απασχολήσει και την κυβέρνηση που θα προκύψει αμέσως μετά τις εκλογές, αφού χωρίς την καταβολή της βοήθειας των δανειστών, το Δημόσιο αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο να κηρύξει στάση πληρωμών.
Στη δημοπρασία που έγινε την Τρίτη, το επιτόκιο δανεισμού σημείωσε νέα αύξηση, ωστόσο επετεύχθη μια... ανάσα 15 ημερών.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Στο «τραπέζι» βρίσκεται και το σενάριο της ενεργοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 3 δισ. ευρώ, που ωστόσο θα διοχετευθούν μόνο στην αποπληρωμή μισθών και συντάξεων.

NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου