Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ. ΟΙ ΕΞΗΣ ΔΥΟ... ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ

ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΟΡΟΪΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ... (Για να βγουν χαμένοι???)

Με διαδικασίες-εξπρές προχωρεί η κυβέρνηση στην αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και της Αγροτικής Τράπεζας. 

Το πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία βαφτίζεται αποκρατικοποίηση και η παράδοση των φιλέτων στις συμμορίες εμφανίζεται ως ...ανάσχεση της ύφεσης... Ηκυβέρνηση των τετραπέρατων έπιασε κορόϊδο τις συμμορίες των αρπακτικών και τους πουυλά δημόσιες επιχειρήσεις για να χάσουν τα λεφτά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους της Κυριακής, οι δύο ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα του νέου προγράμματος και θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Στόχος είναι να σταλεί μήνυμα στις αγορές και στους Ευρωπαίους εταίρους για ισχυρή πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. (Καταλάβατε τώρα ποιό είναι το φορτίο του μηνύματος... "Τα κατεβάζουμε... Είμασε αποφασισμένοι")

Οπως αναφέρει η εφημερίδα... 


Επτά ειναι οι βασικές προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική που θέτει ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Πρώτη, η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και η ανάσχεση της ύφεσης.

Η αρχη γίνεται με τον ΟΣΕ και την Αγροτική. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποφασισθεί η εκχώρηση σε ιδιώτες του λειτουργικού έργου του ΟΣΕ, για τον οποίο φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εταιρείες από Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Ρουμανία. (Όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για πρωτοφανή συνωστισμό αφελών επιχειρηματιών που είναι πρόθυμοι να χάσουν τα λεφτά τους επενδύοντας σε "κουτσά άλογα", μόνο και μόνο για να πετύχει το "πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών" - βλέπε αποδιάθρωσης των πάντων - που δεσμεύτηκαν οι προσκυνημένοι στις συμμορίες που λογοδοτούν)

Για την Αγροτική Τράπεζα το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης μέσω πώλησης ή κλεισίματος σε θυγατρικές εταιρείες που έχει η Αγροτική.

Επίσης, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, με βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο τις συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ) θα επιχειρηθεί η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και επενδύσεων σε υποδομές όπως αυτοκινητόδρομοι, αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, γέφυρες, αστικές υποδομές, σχολεία, μουσεία, νοσοκομεία κ.ά.

Στόχος είναι η διεύρυνση και ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων που θα ενταχθούν στις ΣΔΙΤ, και η υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων που «μένουν στα χαρτιά» κυρίως εξαιτίας της έλλειψης πόρων του Δημοσίου λόγω της δημοσιονομικής στενότητας.

ΦΟΡΟΥΜπήχτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου